57 RallyRACC: Parlen els protagonistes del podi

24/10/2022

Suma ja el francès Sébastien Ogier un total de 55 victòries en el mundial de ral·lis. No obstant això, aquest ha estat el primer triomf del seu copilot Benjamin Veillas. Tots dos, amb el seu Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid van dominar el 57 RallyRACC des del cinquè tram dels dinou que van disputar, encara que un d'ells seria neutralitzat. També van ser els que més especials van guanyar, 8, a més de la Wolf Power Stage, per la qual cosa van poder sumar el màxim de punts i ajudar a Toyota a revalidar el seu títol mundial de Constructors, el sisè ja de la marca nipona, que se suma als obtinguts en 1993, 1994, 1999, 2018 i 2021.

Sébastien Ogier guanyava per quarta vegada el RallyRACC, primera amb Toyota, perquè les tres anteriors van ser amb Volkswagen (2012, 2013 i 2016), trencant així l'hegemonia dels dos últims anys on el triomf havia estat per a Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe, segons aquesta vegada amb el Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Els ja Campions del Món de 2022, Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, completaven un podi que certificava el títol de Constructors per a Toyota abans de l'última cita del calendari al Japó.

Sébastien Ogier (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid), guanyador del 57 RallyRACC
"Estic realment feliç. En finalitzar la segona jornada em vaig sentir plenament acoblat al Toyota, ja que clarament podia fer el que volia amb ell i de forma relaxada. Vaig veure que teníem una bona oportunitat de lluitar per la victòria malgrat que la nostra posició de sortida no era la millor. A més, és molt bonic haver assegurat el títol de Constructors per a Toyota gràcies també al podi de Kalle [Rovanperä]. Ara vaig molt més tranquil de cara al ral·li del Japó, que és molt important per a nosaltres perquè l'afrontem amb molta confiança. Mai és fàcil respondre quan esperen això de tu. Recordo que a Volkswagen van passar alguns anys abans de guanyar. Estic segur que els tres pilots de l'equip, Kalle [Rovanperä], Elfyn [Evans] i jo farem el possible per vèncer".

Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid), segon del 57 RallyRACC
"Només començar el ral·li no em vaig sentir gens malament amb el cotxe, encara que vam tenir algun petit problema en condicions difícils. Sí que vaig notar que, en comparació amb l'any passat, no anava a la mateixa velocitat en algunes zones, per la qual cosa vam treballar en la configuració del Hyundai per a corregir-ho. Vam provar moltes coses per a intentar igualar els temps de Seb [Ogier], però estava molt fort i no sabíem el que ens faltava, encara que no ens manteníem massa lluny. Ara volem traduir la informació d'aquest ral·li de cara al Japó i, si ho fem bé, podríem lluitar amb Toyota, ja que seria divertit guanyar allí, però no resultarà fàcil".

Kalle Rovanperä (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid), tercer del 57 RallyRACC
"Sempre volem guanyar, com tothom. Tot i així, estic bastant content del que vam fer. Abans de començar l'objectiu era intentar aconseguir un bon resultat i lluitar per la victòria si fos possible. De totes maneres, Seb [Ogier] va volar en aquest ral·li i encara que ho vaig intentar, no vaig poder aconseguir-ho. Es mereixia guanyar. Crec que enguany vam fer un gran pas amb els cotxes nous. També es demostra el dur que treballa el nostre equip de mecànics. Van fer un cotxe ràpid i fiable al començament de la temporada i això ens ajuda a aconseguir aquests resultats".

Jari-Matti Latvala (Director del Toyota Gazoo Racing WRT)
"Estic molt orgullós de l'equip. Crec que és una combinació de persones que treballen intensament i han compartit la passió i el desig d'èxit. Al final del dia, el més important és que tots treballin junts. Si tens grans individualitats, no ajuda. Has de fer que tots treballin units. No és només això l'equip, els pilots també estan treballant junts. És per això que podem construir un cotxe que sigui tan ràpid i fiable i per això tenim persones que estan preparades per a fer-ho possible".