RallyRACC, dia 2: Sébastien Ogier i Toyota dominen

22/10/2022

Al final de la segona jornada del 57 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2022, l'equip francès format per Sébastien Ogier – Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) continua dominant la classificació quan només queden els 56,10 km cronometrats de la tercera i última etapa, que es disputarà demà diumenge.

L'etapa d'avui es composava de 8 trams cronometrats i un total de 119 km de velocitat. Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) aconseguien recuperar el seu nivell de competitivitat del dia anterior i marcaven l'escratx a Savallà-1, però els seus rivals Sébastien Ogier – Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) els donaven la rèplica a Querol – Les Pobles-1, amb Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) sempre en tercera posició.

En l'últim tram abans de la parada de mitja etapa, el llarg El Montmell-1 (24,18 km), es produïa l'accident de Gus Greensmith – Jonas Andersson, el Ford Puma Hybrid Rally1 del qual quedava parat en el centre de la carretera sense possibilitat de maniobrar, la qual cosa obligava a l'anul·lació del tram i, per tant, tot quedava igual que a l'inici del dia.

En reprendre l'activitat, Ogier-Veillas continuaven amb la seva demostració i s'imposaven en les dues primeres especials, distanciant-se encara més dels seus perseguidors. En el llarg El Montmell-2, Dani Sordo – Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) donaven una gran alegria als seus seguidors en aconseguir l'escratx per davant de Neuville-Wydaeghe i Ogier-Veillas, la qual cosa els permetia augmentar el seu avantatge respecte a uns incisius Elfyn Evans – Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid), amb ganes d'ocupar la cinquena plaça dels espanyols.

En l'últim tram del rally, l'urbà de Salou, els Hyundai i20 de Neuville-Wydaeghe i Tänak-Järveoja aconseguien l'escratx, empatats amb el mateix temps, però el més destacat és que amb aquest fet el belga aconseguia superar a Rovanperä-Halttunen (Toyota) per a la segona posició del ral·li.

A WRC2 continua el lideratge de Teemu Suninen – Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally2) seguits de Yohan Rossel – Arnaud Dunand (Citroën C2 Rally2) i Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia Rally2 Evo).

En la classificació del Campionat d'Europa, que ha finalitzat avui en la segona passada per El Montmell, la victòria ha estat per a Yoann Bonato – Benjamin Boulloud (Citroën C3 Rally2) per davant d'una autèntica armada espanyola, ja que tres equips del país els han seguit en la classificació: Efrén Llarena – Sara Fernández, Javier Pardo – Adrián Pérez i Xevi Pons – Álex Haro, els tres equips amb Škoda Fabia Rally2 Evo. Llarena i Fernández es van proclamar campions europeus en l'última cursa disputada.

En els campionats monomarca que s'han donat cita en el 57 RallyRACC, i que van finalitzar la seva actuació ahir a la nit, Sergi Francolí – María Salvo (Toyota GR Yaris N4) es van imposar en la Toyota Gazoo Racing Iberian Cup; Juan Carlos Fernández – Esther de la Torre (Suzuki Swift Sport 1.4 Booster Jet) van fer el mateix en la Copa Suzuki Swift, amb Jose Álvarez proclamant-se campió; Óscar Palomo – Ángel L. Vela (Peugeot 208 Rally4) guanyaven en la Peugeot Rally Cup Ibérica on els campions han estat Diego Ruiloba – Andrés Blanco; i Joan Torres – Xavier Carulla (Peugeot 208 1.2 Pure Tech) van guanyar el Volant RACC – Trofeu Mavisa.

Demà diumenge es disputarà la tercera i última etapa, 2 trams a doble passada amb un total de 56,10 km cronometrats. Serà una jornada curta però que habitualment amaga més dificultats de les previstes, especialment quan està en joc alguna posició destacada. Les dues cronometrades són Pratdip (12,15 km) i Riudecanyes (15,90 km), aquesta en la seva última passada serà la Wolf Power Stage que donarà punts als 5 millors temps. El primer participant sortirà del parc de PortAventura World a les 6.00 hores, farà un nou pas per aquest parc a partir de les 09.14 hores per a una assistència de 30', i al final del recorregut disposarà d'un últim i breu pas de 10', a les 13:28h, per a dirigir-se a continuació al podi de Salou, on a partir de les 13:48h es celebrarà la cerimònia oficial d'arribada.

Classificació provisional de 57 RallyRACC (desprès del dia 2)
1. Sébastien Ogier (F)/Benjamin Veillas (F) Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, 2h.10'18"5
2. Thierry Neuville (B)/Martijn Wydaeghe (B) Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, +20"7
3. Kalle Rovanperä (FIN)/Jonne Halttunen (FIN) Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, +22"1
4. Ott Tänak (EST)/Martin Järveoja (EST) Hyundai i20 N Rally Hybrid,  +36"6
5. Dani Sordo (E)/Cándido Carrera (E) Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, +1'13"2
6. Elfyn Evans (GB)/Scott Martin (GB) Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, +1'27"6
7. Craig Breen (IRL)/Paul Nagle (IRL) Ford Puma Hybrid Rally1, +1'39"7
8. Takamoto Katsuta (JPN)/Aaron Johnston (IRL) Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, +1'58"6
9. Adrien Fourmaux (F)/Alexandre Coria (F) Ford Puma Hybrid Rally1, +2'13"7
10. Pierre-Louis Loubet (F)/Vicent Landais (F) Ford Puma Hybrid Rally1, +2'59"2