SS 3/SS 6 • Riba - Roja Guia dels trams

14,21 km


Divendres, 15 d'octubre de 2021 • Sortida del primer vehicle: 11:42h y 17:59h

Descripció general

Tram utilitzat l’any 2012, i en altres edicions dins del tram mixt de Terra Alta. L’especial s’inicia en el propi pantà de Riba-roja d’Ebre, i on després de pocs metres comença una forta pendent plena de forquilles i frenades, que combinen amb zones de bones enllaçades. Aquesta primera part s’acaba fent cim al costat de l’ermita de Berrús i amb unes vistes espectaculars del riu Ebre.

La baixada és molt pronunciada i plena d’enllaçades que desemboquen en la vall on el tram comença una ràpida pujada cap a final de tram direcció La Pobla de Massaluca. Abans d’acabar aquesta especial els participants hauran de fer front a unes forquilles i fortes frenades, però on les tallades també poden deixar l’asfalt ben brut.

Zone de Públic ZP-1

Zona on s’arriba a gran velocitat, després de serpentejar prop del pantà de Riba-roja d’Ebre, però on el tram comença a complicar-se. Amb fortes pendents els revolts i les forquilles no deixen d’aparèixer una rere l’altra en un ascens molt marcat que ofereix gran visibilitat de l’inici del tram.

Zona segura en les diferents vessants de la muntanya i dels cultius propers a la carretera





Accés: Per camí de terra seguint la pista forestal de l'ermita de Sant Francesc, que s’agafa des de la població de la Fatarella (des de la T-733).

Aparcament: No hi ha aparcament ja que la pista forestal és molt estreta. Molta atenció en no col·lapsar el camí d’accés, és molt estret. Deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència

Zone de Públic ZP-2

El tram fa cim molt a prop de l’ermita de Berrús. Les vistes son espectacular del riu Ebre i la carretera comença una baixada vertiginosa. La pròpia muntanya fa de graderia natural per poder seguir bona part del descens dels cotxes. Zona segura en la vessant de la muntanya.





Accés: Complicat. Des de La Fatarella, prendre una pista que es diu "Camí dels Valencians"; després de 6 quilòmetres prendre un encreuament a l'esquerra. Seguir les indicacions per arribar a l’Ermita de Berrús, el tram es troba a uns 15 km de La Fatarella.

Aparcament: limitat en els voltants de la pròpia ermita. Molta atenció en no bloquejar el camí ja que és molt estret i de terra.

Zone de Públic ZP-3

La carretera segueix serpentejant en baixada per tornar a agafar amb força la pujada cap a La Pobla de Massaluca. Molt bona visibilitat per seguir les traçades dels pilots durant la baixada i zona segura en els camps de cultius propers a la carretera.





Accés: Accés complicat d’uns 16 km, per arribar-hi cal agafar camí de terra des de Vilalba dels Arcs (el que era l’antic tram de Terra Alta), direcció l’ermita de Sant Pau. Un cop passada l’ermita seguir el camí, en el primer encreuament NO seguir les indicacions de La Pobla de Massaluca.

Aparcament: molt complicat ja que només es pot aparcar en propi camí d’accés. Recordar deixar sempre un carril lliure per poder circular. Alerta que els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!