SS 8/SS 11 • Querol - Les Pobles Guia dels trams

19,17 km


Dissabte, 16 d'octubre de 2021 • Sortida del primer vehicle: 9:37h y 15:07h

Descripció general

La gran novetat de la segona jornada. El tram deix enrere una de les zones més distingides de la prova, el pas per Santa Perpètua de Gaià. Aquest any el tram comença uns metres abans d’Esblada i arriba fins a Querol, aquesta és l’única zona igual que el tram d’altres edicions.

Un cop s’arriba a Querol el tram entra a la població per un camí asfaltat amb un gran desnivell que s’endinsa en un dens bosc i segueix en pronunciat ascens fins arribar a la carena de la muntanya. Aquesta zona intermèdia del tram passa a ser de velocitat pura i acaba desembocant en una baixada molt pronunciada sobre ciment, amb dues forquilles i el trencant de Les Pobles sobre ciment.

L’última part, després del trencant de Les Pobles, és una carretera molt estreta amb molt bon asfalt i ben peraltada. Les enllaçades es succeeixen en baixada direcció Les Pobles on s’acaba el tram.

Zone de Públic ZP-1

Inici de tram on s’hi arriba a molt alta velocitat però on hi ha una bona visibilitat. Els participants arribaran pocs metres després d’arrencar l’especial. Els revolts són amples i hi ha molt d’espai per al públic en la muntanya que rodeja la carretera.





Accés: per la T-201 provinent de Seguer i Santa Perpètua de Gaia.

Aparcament: Molta atenció, via molt estreta, deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència.

Zone de Públic ZP-2

Zona molt interessant que s’hi arriba a molta velocitat i on el tram passa per uns metres sobre ciment, el qual complicarà més l’adherència. Forquilles en baixada amb bona visibilitat i lloc segur al vesant de la muntanya. Quan s’arriba a l’encreuament es canvia el ciment per asfalt en un angle en baixada de 90 graus. Molt bona visibilitat en l’exterior en els camps de cultiu propers a la carretera.





Accés: des de Pontons o el Pla de Manlleu arribar fins els Ranxos de Bonany, seguir la carretera TV-2441 direcció Les Pobles / Santes Creus.

Aparcament: molt limitat en la mateixa carretera d’accés. Molta atenció, via molt estreta, deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència.

Zone de Públic ZP-3

Final de tram on els revolts s’enllacen un rere l’altre i on apareixen zones per retallar. Bona ubicació per al públic als marges elevats propers a la carretera.





Accés: a peu un cop aparcat el cotxe a Les Pobles. Arriba amb antelació ja que l’aparcament és limitat i és final de tram. Agafar camí rural que surt de la cruïlla del carrer Nou i carrer del Forn. El tram es troba a poc més de vint minuts a peu.

Aparcament: limitat en la mateixa població de Les Pobles.