SS 2/SS 5 • La Granadella Guia dels trams

21,80 km


Divendres, 15 d'octubre de 2021 • Sortida del primer vehicle: 10:21h y 16:38h

Descripció general

El tram de La Granadella és un tram completament nou, però una part, des de La Granadella fins al Soleràs, va ser utilitzada l’any 2010 i 2011 en el tram mixt de Les Garrigues. Res a veure amb l’edició d’aquest any ja que el tram és pur asfalt.

La primera part de l’especial fins arribar a La Granadella és en pujada, amb zones ràpides, asfalt vell i amb lleugera pendent. Sempre transcorre entre camps d’olivers permetent una gran visibilitat de la carretera. La segona part, després de La Granadella, el tram es fa encara més estret però ja planeja més, hi ha més vegetació, menys visibilitat, i apareixen els molins del parc eòlic. El tram acaba en pujada ja a prop del Soleràs amb una zona molt revirada amb forquilles molt tancades i un asfalt trencat.

Zone de Públic ZP-1

Pas per dins de la població de Bovera. La carretera que arriba fins al mateix poble és estreta i d’asfalt llis, quan el tram s’endinsa a Bovera la carretera es torna més ampla i de bon asfalt. Es tracta d’un punt amb molt bona visibilitat des de els camps de cultius propers al poble i altres zones elevades.





Accés: Des de La Palma d’Ebre agafar camí asfaltat direcció Bovera, en 7,5 km s’arriba a la pròpia població.

Aparcament: Zones habilitades properes al poble de Bovera. Molta atenció en no col·lapsar el camí d’accés, és molt estret. Deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

Zone de Públic ZP-2

Probablement la zona més interessant per seguir els pas dels participants per aquest tram. És una zona de públic que realment són tres zones diferents

La primera zona és just abans d’arribar al poble de La Granadella, en l’anomenat mirador de Les Terres de l’Ebre. Des d’aquell punt es pot gaudir d’una bona part de la pujada del tram que ve des de Bovera.

La segona zona és en el propi poble de La Granadella, la xicana de dins del poble s’hi arribarà a gran velocitat i segur ofereix espectacle gràcies a la forta frenada que hi haurà.

I la tercera zona és un cop passat el poble, la carretera es torna estreta un altre cop i els revolts tenen gran visibilitat en els camps de cultiu propers a l’asfalt.





Accés: A La Granadella s’hi pot accedir des de Bellagurda per l’est o Llardecans, per l’oest. Tots dos accés són per la C-242.

Aparcament: Zones habilitades properes a La Granadella. Molta atenció en no col·lapsar la carretera d’accés, deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

Zone de Públic ZP-3

Part final del tram. Es tracta d’una zona amb molt bona visibilitat. El participants arribaran després d’una zona més planera d’alta velocitat per acabar arribant als últims revolts de l’especial. Zona segura a la vesant de la muntanya.





Accés: arribat a El Soleràs per Granyena de les Garrigues (L700), l’Albagés (C233) o Els Torms (L701). Un cop aparcat a les afores de la població del Soleràs, entrar a peu pel propi tram (amb molta antelació) o a peu direcció l’Ermita del Soleràs.

Aparcament: En les proximitats del poble del Soleràs. No es podrà aparcar en el propi poble.