56 RallyRACC: Parlen els protagonistes del podi

18/10/2021

Ha estat la seva segona victòria de la temporada, perquè Thierry Neuville ja havia guanyat a l'Ypres Rally a Bèlgica, el seu país natal que acollia per primera vegada en la seva història una prova del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA. El pilot belga de Hyundai va demostrar que l'asfalt del RallyRACC li resulta favorable, perquè repetia el triomf aconseguit en 2019, en aquella ocasió copilotado per Nicolas Gilsoul i en aquesta al costat de Martijn Wydaeghe.

Encara que haurà de continuar esperant per aquest anhelat primer títol mundial de Pilots, els punts aconseguits per la marca coreana, sumats als de Dani Sordo, han estat de gran ajuda per a continuar mantenint l'esperança de desbancar a Toyota en l'apartat de Constructors. L'ACI Rally Monza, última prova de la temporada, resoldrà el dubte i ens dirà si Hyundai s'emporta el seu tercer títol consecutiu o per contra Toyota recuperarà l'últim de 2018. Aquesta ha estat, a més, la quinzena victòria de Thierry Neuville en el WRC.

La segona posició d'Elfyn Evans li permet continuar amb possibilitats de ser campió, encara que Sébastien Ogier, tots dos amb Toyota, parteixi amb avantatge. D'altra banda, un sensacional últim dia de Dani Sordo li donava al pilot càntabre el seu novè podi en el RallyRACC en les seves 18 participacions consecutives des de 2003 (cinc segons i quatre tercers), en aquesta ocasió al costat de Cándido Carrera, que aconseguia el seu primer podi absolut en el WRC.

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), guanyador del 56 RallyRACC
"La diferència va estar en el canvi de configuració el divendres al migdia. El meu enginyer em va animar que fes una modificació radical i va ser una bona decisió per a millorar el subviratge. Això ens ha portat a la victòria. L'últim dia ens vam endur un ensurt amb un conat d'incendi, és un problema que ja ha ocorregut més vegades enguany i que no hem solucionat. A vegades el cotxe es negava a arrencar i en aquesta ocasió no estàvem lluny del reagrupament per a empènyer. Martijn [Wydaeghe] ho va fer molt bé en aquest ral·li i també el meu equip. Continuem lluitant i ho hem donat tot".

Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC), segon del 56 RallyRACC
"Penso que la clau va poder estar en la diferència entre les primeres i les segones passades del divendres. Amb la carretera neta anava millor, amb l'asfalt brut em costava sentir-me còmode amb el cotxe. Intentem solucionar-ho, però no aconseguim resoldre-ho i això al final va fer que hagués de tornar a buscar una configuració amb la qual em sentís bé. Ha estat un ral·li frustrant per part meva, però continuem vius i en una situació similar a la de l'any passat. Pot passar qualsevol cosa però Séb [Ogier] és intel·ligent i serà difícil superar-lo. Disset són molts punts així que perquè siguem campions ha de cometre un error o tenir una avaria".

Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC), tercer del 56 RallyRACC
"Vaig estar lluitant durant tot el ral·li amb Sébastien [Ogier] i gaudint amb el cotxe. Em vaig sentir molt bé. Andrea [Adamo] em va animar que pressionés. Thierry [Neuville] es va escapar el primer dia, Elfyn [Evans] va estar molt ràpid en la primera etapa. D'altra banda, Cándido [Carrera] va fer un treball increïble i en el tram nocturn va treballar molt bé. Estava molt feliç pel seu primer podi, tot funciona cada vegada millor i va posar molt d'esforç".

Andrea Adamo (Director del Hyundai Shell Mobis WRT)
"Era important tornar a casa amb opcions i tenir ganes de lluita. És una qüestió de comptar amb un equip acostumat a barallar-se fins al final. Vaig veure aquest esperit en les últimes setmanes. No volia pressionar-los, no em necessitaven per a aconseguir el que vam poder fer. No som perdedors, normalment descobrim on cometem un error i ens assegurem que no torni a succeir. Monza serà l'última cursa d'aquest cotxe".