El WRC torna al setembre amb el Ral·li d'Estònia

03/07/2020

• Nou calendari amb 8 proves puntuables
• Estònia serà puntuable per al WRC per primera vegada

El Campionat del Món FIA de Ral·lis de 2020, que va quedar interromput en el mes de març durant la celebració del Ral·li de Mèxic a causa de la pandèmia del coronavirus, finalment es reprendrà al setembre amb el Ral·li d'Estònia, que debuta en la competició i que ha estat inclòs en el WRC in extremis per aconseguir un mínim de proves puntuables en finalitzar la campanya. Tal com van anunciar la FIA i el promotor del WRC, aquest ral·li s'incorpora al calendari 2020, del 4 al 6 de setembre, i serà el primer després de l'aturada.

La prova de terra, que ja es va disputar com a candidata el 2019 i en la qual va guanyar l'ídol local i vigent Campió del Món, Ott Tänak, serà un esdeveniment de format curt que comprendrà dues etapes, una el dissabte i una altra el diumenge, després del shakedown i la cerimònia de sortida que es duran a terme el divendres. Amb seu a Tartu, el parc d'assistència estarà situat en el Museu Nacional d'Estònia. Així, el país bàltic es converteix en el número 33 en albergar una prova del mundial des del seu inici en 1973.

Nou calendari WRC 2020
En total aquesta temporada s'han cancel·lat 7 proves: Argentina, Portugal, Kenya, Finlàndia, Nova Zelanda, Gal·les i Xile i el requisit mínim perquè el curs seguís endavant era la celebració d'un mínim de 7 ral·lis. Després de diverses negociacions, finalment són 8 les cites que es duran a terme enguany. La prova estoniana precedirà als ral·lis de Turquia (24-27 de setembre), Alemanya (15-18 d'octubre), l'ajornat Itàlia-Sardenya (29 d'octubre-1 de novembre) i es tancarà el curs al Japó (19-22 de novembre), proves que se sumaran a les ja celebrades a Monte-Carlo, Suècia i Mèxic per a fer un total de 8.

A més, els organitzadors estan en avançades converses amb l'Ypres Rally (2-4 d'octubre) i el Ral·li de Croàcia (sense data confirmada), que podrien afegir-se al calendari en cas que alguna de les proves programades caigués.

Així doncs, el campionat es reprendrà al cap de sis mesos de parada obligatòria després del triomf de Sébastien Ogier a Mèxic, pilot que encapçala la classificació de pilots i el seu equip, Toyota Gazoo Racing WRT, la de constructors.

El calendari WRC 2020 queda d'aquesta manera:

Monte-Carlo (23-26 de gener)
Suècia (13-16 de febrer)
Mèxic (12-15 de març)
Estònia (4-6 de setembre)
Turquia (24-27 de setembre)
Alemanya (15-18 d'octubre)
Sardenya (29 d'octubre-1 de novembre)
Japó (19-22 de novembre)