ADAC Rallye Alemanya 2018: Llarg, dur i amb molta vinya

28/05/2018

Per a l'edició 2018 de l'ADAC Rallye Deutschland es presenten grans novetats, confirmades per l'organització després de ser presentat l'itinerari de la cursa. La prova, que tindrà lloc del 16 al 19 d'agost, constarà de 18 especials amb 330 km contra el crono, a les zones de Saarland i regions veïnes.

Encara que el parc d'assistència es manté en la ribera del llac de Bostalsee, els nous punts que destaquen comencen ja des de l'inici, amb una súper especial de poc més de 2 km i amb una secció de terra, per primera vegada a St Wendel. La presentació oficial dels equips i el shakedown també tindran lloc en aquesta ciutat coneguda per acollir en dues ocasions un altre mundial, el de ciclocròs. St Wendel, a més, tindrà protagonisme també en la clausura del ral·li, ja que just després de l'últim tram, Bosenberg (Power Stage), acollirà la cerimònia de lliurament de premis.

Amb el nou itinerari, les tripulacions presents en el Ral.li Alemanya viuran més que mai les habituals paelles i el paratge de vinyes típic del Mosel. Després dels trams de Stein i Wein, i de Mittelmosel del divendres, els equips tornaran a les estretes vies de servei que voregen les vinyes durant el diumenge 19. Aquest dia estarà capitalitzat pel desenvolupament del tram de Grafschaftm de 29 km de longitud i que es farà dues vegades consecutives aquell matí, desafiant la resistència i la concentració de pilots i copilots.

Finalment, destacar una altra gran novetat en el camp militar de Baumholder, concentrada el dissabte 18. L'especial curta de Panzerplatte, que mesurava 2,87 km i es va córrer tres vegades el 2017, ha estat reemplaçada per Panzerplatte Arena (9,43 km), que es correrà dues vegades el mateix dia. Entre ambdues, un dels grans al·licients serà l'exigent Panzerplatte, que es repetirà també dues vegades, sent molt llarg (38 km) i més desafiant en aquesta ocasió. En definitiva, la suma de distàncies en aquesta ex base militar americana arribarà gairebé als 100 km contra el crono. Tot un desafiament!