11 equips comencen a Portugal el FIA Júnior WRC 2016

13/05/2016

El Campionat del Món FIA Júnior WRC debutarà en el proper Ral·li Portugal (19 a 22 de maig) i, com és sabut, tots els seus participants, un total d'11 pilots de set nacionalitats, ho faran al volant de Citroën DS 3 R3-MAX, tots ells lluitant per fer-se mereixedors a final de temporada del volant d'un programa a bord d'un WRC2.

Aquest serà el tercer any que el FIA Júnior es desenvolupi sobre la base de l'acord entre la FIA i Citroën Racing. Des que Sébastien Loeb va inaugurar el palmarès el 2001, una bona part dels pilots professionals s'han il·lustrat al més alt nivell mundial amb mecàniques Citroën, entre ells Dani Sordo. El 2016, dues de les joves promeses de la marca, Craig Breen (2011) i Stéphane Lefebvre (2014) formen part de l'equip Abu Dhabi Total WRT.

A més de preparar la seva tornada oficial a la primera divisió del WRC, Citroën Racing segueix en la tasca de detecció i formació de talents, actualment sota el comandament de Marek Nawarecki, responsable de la competició-client de la marca. 11 equips FIA Júnior estaran a la sortida del Ral·li Portugal, tots d'una edat inferior als 28 anys, amb una mitjana de 24,4 anys.

Parlar de favorits en una fórmula de promoció monomarca és una mica absurd, però a tenor del seu jove palmarès i possibilitats, quatre són els noms que sonen: Ole Christian Veiby, subcampió després de Quentin Gilbert el 2015 i guanyador en WRC3 en el passat Ral·li Monte-Carlo; Martin Koci, 3r el 2014; i els experimentats Simone Tempestini i Andrea Crugnola.

El mundial FIA Junior WRC es correrà aquest any en sis curses europees, quatre sobre terra (Portugal, Polònia, Finlàndia i Gran Bretanya) i dues sobre asfalt (Alemanya, França). Tots els resultats sumen per la classificació final i el campió serà recompensat amb l'oportunitat de participar en sis ral·lis de 2017 amb un DS3 R5 de la categoria WRC2. L'equip que aconsegueixi el títol al seu apartat serà el que gestionarà el programa.

Participants en el FIA Júnior WRC 2016
Ole Christian Veiby (Noruega, 19 anys) i Stig Rune Skjaermoen
Vincent Dubert (França, 23 anys) i Alexandre Coria
Martin Koci (Eslovàquia, 23 anys) i Lukas Kostka
Lukasz Pieniazek (Polònia, 25 anys) i Przemyslaw Mazur
Romain Martel (França, 27 anys) i Vanessa Lemoine
Simone Tempestini (Itàlia, 21 anys) i Matteo Chiarcossi
Mohamed Al Mutawaa (Emirats Àrabs Units, 23 anys) i Stephen McAuley
Frédéric Hauswald (França, 25 anys) i Maxime Vilmot.
Thilo Himmel (Namíbia, 25 anys) i Nico Swartz
Terry Folb (França, 25 anys) i Franck Li Floch
Andrea Crugnola (Itàlia, 27 anys) i Michele Ferrara