Ral·li Argentina: Arriba el gran dia de Hayden Paddon (Hyundai)

24/04/2016

Esdeveniment històric en l'YPF Ral·li Argentina: Per primera vegada un pilot neozelandès ha aconseguit imposar-se en una prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis i a més batent a tot un Campió del Món. Hayden Paddon i John Kennard, pilotant un Hyundai i20 WRC de nova generació, han aconseguit la gesta que converteix a aquest pilot ràpid i consistent en el núm 76 a imposar-se en una prova puntuable pel WRC.

A més, el triomf de Paddon-Kennard pren una rellevància excepcional atès que ha estat assolit guanyant amb molt de mèrit als actuals Campions del Món, Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), que s'han batut fins a l'últim tram cronometrat. El tercer esglaó del podi ha estat per Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (VW Polo), amb Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20) just a continuació.

Ha estat un final de ral·li preciós que ha culminat amb una batalla entre el que possiblement sigui el pilot de nova generació més prometedor, i el que és la referència mundial en aquests moments. Aquest colossal triomf també ho és d'una prometedora nova màquina, el Hyundai i20 de nova generació, que també ha batut a tot un Campió del Món, el Volkswagen Polo R.

Divendres de preparació
La primera superespecial urbana a la ciutat de Còrdova, celebrada el dijous, la guanyaven empatats Sordo i Ogier, amb molt poques diferències amb la resta de pilots, per la qual cosa la primera veritable etapa, la del divendres, amb dues passades a un bucle de quatre trams, anava a ser el primer autèntic jutge de la cursa. Si bé Ogier guanyava el primer tram per davant de Paddon i Sordo, era el seu company a VW, Latvala, qui s'adjudicava els dos següents, sempre amb Paddon segon per davant del Campió del Món.

El primer pas per la superespecial de Carlos Paz era guanyada per Neuville, en realitat ja fora de la lluita pel podi després d'haver tingut prèviament problemes d'alimentació de combustible. El segon gir veuria doncs una esperada batalla entre els tres homes forts del ral·li: Latvala, Paddon i Ogier, a qui separaven menys de 7 segons, mentre que Sordo era 5è a mig minut just. L'increïble Paddon guanyava el primer, Latvala els dos següents i Ogier rematava a la súper especial, per la qual cosa la jornada finalitzava amb els dos Polo per davant però amb un i20 de nova generació aguantant a una mica més d'11 segons de la primera plaça.

Dissabte de consolidació
El dissabte s'iniciava amb doble cop d'efecte per part de Paddon, en una extraordinària actuació que el col·locava segon a menys de 7 d'un Latvala que reaccionava en els dos següents fins que en el cinquè del dia, l'espectacular Los Gigantes-Cantera El Condor (36,68 km), el finlandès sofria una forta sortida de pista, previsiblement a causa d'una fallada en la suspensió, deixant a Paddon al capdavant de la classificació i permetent que Mikklesen s'imposés en l'últim tram del dia, si bé la taula s'establia amb gairebé mig minut d'avantatge per al neozelandès, en una demostració de saber fer que va deixar amb la boca oberta a tots.

Diumenge d'emoció i pocs canvis
L'últim dia, diumenge, les cèlebres pistes pedregoses de les muntanyes de Traslasierra, amb el doble pas pel cèlebre El Condor-Copina (16,31 km) i un a Mina Clavero-Giulio Cesare (22,64 km) esperaven als participants. Si bé el mig minut que li portava Paddon a Ogier semblava suficient per mantenir la primera plaça en 55 km cronometrats, la veritat és que el Campió del Món estava ferit en el seu honor en veure's dominat per un aspirant al primer triomf en el WRC. En la primera especial (que guanyava Tänak), Ogier treia 7,4 segons a Paddon, mentre que en el segon li encasquetava ni més ni menys que 19,8 segons, de manera que mancant el power stage, el de Hyundai era a punt de ser vençut per un Ogier en vena, ja a només 2,6 segons de la seva presa.

Aquesta definitiva especial era afrontada a tot o res, i vaja si ho ha aconseguit el neozelandès! No només s'imposava, guanyant de pas els 3 punts en joc, sinó que li ficava a Ogier 11,7 segons, quedant Sordo entre tots dos, mig segon per davant del francès. El ral·li estava guanyat per Paddon i Hyundai, un autèntic luxe aconseguir-ho en aquesta competició difícil i per davant d'Ogier, quelcom que serà recordat en la història del WRC. Triomf en WRC 2 per al peruà Nicolás Fuchs (Skoda Fabia) per davant del polonès Hubert Ptaszek (Peugeot 208) i del de Qatar Abdulaziz Al Kuwari (Skoda Fabia). El mundial torna a Europa, del 19 al 22 de maig a Portugal.

Classificació final de l'YPF Ral·li Argentina 2016
1-Hayden Paddon-John Kennard (Hyundai i20 WRC), 3h.40'52"9
2-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), +14"3
3-Andreas Mikkelsen-Andreas Jaeger (Volkswagen Polo R WRC), +1'05"2
4-Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 WRC), +1'17"1
5-Mads Østberg-Ola Floene (Ford Fiesta RS WRC), +4'56"7
6-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC), +9'29"5
7-Marcos Ligato-Rubén García (Citroën DS3 WRC), +9'39"2
8-Eric Camilli-Benjamin Veillas (Ford Fiesta RS WRC), +10'16"0
9-Henning Solberg-Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC), +10'48"5
10-Nicolás Fuchs-Fernando Mussano (Skoda Fabia R5), +24'42"8