29 inscrits en el 6 EcoRallyRACC

15/04/2016

La sisena edició de l'EcoRallyRACC, la prova urbana de regularitat i eficiència reservada als vehicles respectuosos amb el medi ambient, se celebrarà aquest dissabte, 16 d'abril, amb sortida (10.30h) i arribada (18h) al Moll de la Fusta de Barcelona. La neutralització, a meitat de recorregut, tindrà lloc entre les 13 i les 15.30 hores a l'Hotel Mercure Augusta (Vilanova del Vallès), lloc on finalitzaran la seva actuació els cotxes totalment elèctrics. Aquest ral·li contribueix a fomentar l'ús de vehicles que, gràcies a la innovació tecnològica, contribueixin a l'estalvi d'energia i a emetre baixes o nul·les emissions de CO2.

Un total de 29 vehicles han cursat la inscripció per participar en aquesta prova que organitza el Reial Automòbil Club de Catalunya: 7 totalment elèctrics, 5 híbrids de gasolina, 4 moguts per gas i altres 13 que utilitzen combustibles fòssils, siguin dièsel o gasolina, però amb unes emissions màximes de fins a 159 gr/km de CO2. En ser, el 6 EcoRallyRACC, una de les proves puntuables per les ECOseries, el ral·li distribueix els automòbils que emeten fins a 109 gr/km en dues categories, ECO 0 i ECO 1, que són les que dirimiran la classificació final del ral·li, mentre que la resta, amb emissions de 110 a 159 gr/km (ECO 2 i ECO 3), tindran una classificació independent en formar part de la reglamentació de les ECOseries, igual que els ECO 4 (elèctrics).

La classificació general final, tant d'un com de l'altre apartat, resultarà de la combinació entre el mínim consum durant tota la prova i el compliment de la mitjana de velocitat marcada per l'organització en els sectors de regularitat. Entre els inscrits destaquen alguns rostres populars, com és el responsable de meteorologia de TV3, Tomàs Molina, que acompanyarà al també periodista de TV3, Enric Oller (BMW i3, elèctric). També hi haurà un dels actors del programa Polònia d'aquesta cadena, en concret Sergi Cervera, que caracteritza als personatges de Raül Romeva i Albert Rivera. Cervera conduirà un Toyota Auris HSD (híbrid) englobat en la categoria ECO 0 i retolat amb el logo dels deu anys que acaba de complir aquest espai d'humor que produeix Minoria Absoluta. L'acompanyarà el copilot Oriol Julià.

El recorregut, secret fins a moments abans de la sortida, tindrà 240,39 km dividits en dues seccions i sis trams de regularitat (91,11 km), tres per cada secció. La primera d'aquestes seccions anirà del Moll de la Fusta a l'Hotel Mercure Augusta i la segona s'establirà entre aquest hotel i de nou la Ciutat Comtal. Els vehicles elèctrics només efectuaran la secció del matí, que en aquest cas constarà de 78,09 km (29,09 km de regularitat). La prova circularà per carreteres de les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental, Bages i Moianès.

Per als mitjans de comunicació
Qualsevol professional d'un mitjà de comunicació que desitgi cobrir informativament el 6 EcoRallyRACC s'haurà de dirigir al camió del RACC instal·lat al parc de sortida, al Moll de la Fusta de Barcelona. L'horari d'atenció als mitjans serà de 9.30 a 11.00 hores. A continuació, el servei a l'Hotel Mercure Augusta de Vilanova del Vallès.

Més informació i classificacions: www.raccmotorsport.es