Argentina prepara un ral·li espectacular

22/03/2016

La segona prova americana de l'actual WRC es correrà entre els dies 21 i 24 d'abril, serà el 37è Ral·li Argentina que, com gairebé sempre, incorpora novetats al seu recorregut, amb una varietat de proves especials que transitaran pels camins emblemàtics i exigents de Córdoba que sempre satisfan als aficionats. Amb el suport del Govern de la Província de Córdoba a, l'epicentre del Ral·li Argentina estarà a Villa Carlos Paz. El ral·li tindrà 18 proves especials amb un total de 345,14 km contra el cronòmetre.

L'activitat començarà el 21 d'abril amb la sortida des de la ciutat de Córdoba, amb una Súper Especial a aquesta mateixa ciutat i una etapa sencera al nord cordovès amb una Súper Especial a la citada ciutat, portant l'inici de la cursa al cor de la capital de la província. El traçat tindrà una longitud de 3 km i l'activitat començarà a partir de les 18 hores.

El divendres 22, la vall de Calamuchita concentrarà l'activitat amb un total de 8 proves especials cronometrades. Soconcho-Villa del Dique (23,50 km) obrirà el dia i continuarà amb els clàssics Amboy-Santa Mónica (20,33 km) i Santa Rosa-San Agustín (21,36 km), les tres amb una repetició cada una a la tarda. També Villa Carlos Paz tindrà acció al Parc Temàtic en un circuit mirall, on la primera passada serà al migdia i tancarà jornada una especial nocturna. En total, 142,46 km contra el crono.

El recorregut triat pel dissabte incorporarà la gran novetat del ral·li, ja que aquesta etapa es realitzarà per camins en el nord cordovès que no es disputaven des de 2003, sectors desconegut per als pilots actuals. El Reposo-Villa Albertina (32,70 km) serà la primera prova especial i la més extensa del ral·li. Villa Albertina-Ischilin (15 km) i Ischilin-Ongamira (24,50 km) seran trams veloços i amb molt bon pis que seguiran aquesta incursió en el nord i es repetiran a la tarda. Aquest dia es faran 144,40 km de velocitat.

La cirereta la posarà el diumenge 24, amb Traslasierra i el pas per Mina Clavero-Giulio Césare i els ponts penjants del Cóndor-Copina per acabar amb un Power Stage a tota velocitat per aquest últim tram. El darrer dia es disputaran 55,28 km de velocitat.