Arriba el moment del Ral·li Guanajuato Mèxic

26/02/2016

El de Mèxic és un ral·li peculiar. Com cada any, la 13a edició del Ral·li Guanajuato Corona Mèxic es corre a molta altura sobre el nivell del mar i això sempre afecta el rendiment dels motors. Aquest any, a més, els participants s'enfrontaran a un tram de 80 km (Guanajuato, el diumenge dia 6 de març), el més llarg de tot el campionat, la qual cosa pot marcar la diferència en aquesta primera cursa de 2016 completament sobre terra seca.

El ral·li mexicà es renova de nou el 2016, amb el citat tram de 80 km però també amb un d'especial al Parc Metropolità de León. El cas d'aquesta llarga especial obligarà als pilots a emprar-se a fons però també a arribar en bones condicions al mateix.

El dijous dia 3 la cerimònia de sortida es manté a l'Alhóndiga de Granadita (Guanajuato), amb el primer tram Monster Street a continuació i després les especials 2 i 3 seguides, en el conegut autòdrom, ja de nit.

Per al divendres 4 es conserven els trams de Las Minas i El Chocolate i el tram de Los Mexicanos queda fora, encara que segueixen l'Street Stage als carrers de León i les Súper Especials de l'autòdrom, amb TV en directe.

El dissabte dia 5 es mantenen les passades per Ibarrilla, Otates i El Brinco, a més se li afegirà novament una passada per Agua Zarca. També el dissabte hi haurà les dues súper especials a la tarda i es tancarà el dia amb l'especial urbana Street Stage, a León.

Finalment, el diumenge 6 s'obrirà amb la citada especial Guanajuato, de 80 quilòmetres, a la qual seguirà l'especial al Parc Metropolità per tancar amb el Power Stage. D'aquí, com ja és tradició, els cotxes es traslladaran al Rally Campus, a la zona de la Feria de León, i posteriorment a la cerimònia de podi al Foro del Lago.

La participació a WRC2
Com és lògic, tots els equips i pilots que segueixen el campionat absolut estaran a la sortida, per la qual cosa la novetat cal trobar-la una vegada més a la categoria WRC2, aquesta vegada sense la sorpresa que va causar inicialment que el guanyador de les dues edicions anteriors d'aquest campionat, Nasser Al-Attiyah, estigués inscrit, encara que finalment no participarà. Els pilots de nivell de WRC2 presents són el finlandès Teemu Suninen (Skoda Fabia R5), el de Qatar Abdulaziz Al-Kuwari (Skoda Fabia R5), l'italià Max Rendina (Ford Fiesta R5), l'alemany Armin Kremer (Skoda Fabia R5, 2n a la classificació), així com els locals Nicolás Fuchs (Perú/Skoda Fabia R5) i el mexicà Ricardo Triviño (Citroën DS3 R5).

Curiós que de nou hi hagi només un participant en WRC3, el veterà francès Michel Fabre (Citroën DS3 R3T), que poc a poc va sumant punts que poden ser decisius quan apareguin a partir de Portugal els participants en el FIA Júnior. A més de Sordo-Martí (Hyundai i20 WRC núm. 4), hi ha un tercer espanyol a la sortida, el copilot Borja Rozada que acompanyarà al mexicà Benito Guerra (Ford Fiesta RS WRC núm. 12). 30 són els cotxes inscrits.