Aman Barfull, vicepresident de la Comissió de Ral·lis de la FIA

(06/11/2010)

Aman Barfull & FIA 

Aman Barfull, director de l'Àrea Esportiva del RACC i també director de cursa del RallyRACC, ha estat nomenat vicepresident de la Comissió de Ral·lis de la FIA, càrrec en què va ser nomenat en l'Assemblea General del màxim estament internacional que va tenir lloc ahir a París. Barfull accedeix a un càrrec d'importància estratègica per a la FIA, al mateix temps que ha estat nomenat també membre de ple dret de la Comissió WRC, que vetlla pels interessos específics del Campionat del Món de Ral·lis.

Sota la presidència de Jean Todt, l'Assemblea General de la FIA ha marcat un cap de setmana de reunions anuals en què han participat els membres de l'esport i la mobilitat del tot el món. Com sempre, aquest òrgan internacional serveix per ratificar algunes decisions de temes de molt diversa índole, alguns d'ells del Codi Esportiu Internacional i, com és lògic, també es decideixen temes importants del món dels ral·lis.

Aquesta Assemblea General ha aprovat la primera revisió de les Comissions de l'Esport de l'Automòbil després de dues dècades, que comptaran a partir d'ara com a novetat amb una Comissió de Voluntaris i d'Oficials i una Comissió de Monoplaces.

La composició dels màxims responsables de totes aquestes Comissions de l'Esport de l'Automòbil mundial afecta, com és lògic, al món dels ral·lis, tant en la seva Comissió WRC com en la dels Ral·lis en general, ja que hi ha un canvi total de les persones que estaran al capdavant. En la segona d'aquestes comissions, Aman Barfull, director de l'àrea esportiva del RACC i de cursa del RallyRACC, ha estat nomenat vicepresident, al mateix temps que també passa a formar part de la Comissió del Campionat del Món de Ral·lis (WRC), en què ja havia estat inclòs anys enrere.

Barfull tindrà la tasca de vetllar pel desenvolupament dels campionats que la FIA denomina regionals, però que en realitat afecten grans àrees geogràfiques de tot el món, com són Àsia-Pacífic, Àfrica, Orient Mitjà, Codasur i Europa. Aquesta comissió estarà liderada a partir d'ara pel britànic Jonathan Ashman, antic president de la Comissió del WTCC.

Aman Barfull: “En realitat, el més important és que torno a la Comissió WRC com a membre de la mateixa, una cosa que ja havia passat quan la comissió la dirigien Shekhar Mehta i Jacques Regis. Actualment, tant sols formaven part d'aquesta comissió els presidents dels grups de treball. Aquest fet ens permetrà tenir contacte directe i permanent amb la realitat del mundial, que és el que realment ens interessa. Pel que fa a la meva vicepresidència en la Comissió de Ral·lis, es tracta d'una petició personal de Jean Todt a la Real Federació Espanyola d'Automobilisme i al RACC. El president de la FIA vol una aportació directa del món espanyol dels ral·lis perquè aquests campionats regionals puguin tenir més atenció i control de cara al futur. Això no deixa de ser un gran honor, ja que el que Todt ens demana amb aquesta col·laboració és que apliquem des de la FIA la nostra vasta experiència com a coneixedors del món dels ral·lis”.

En la Comissió WRC, que vetlla pels interessos específics del Campionat del Món de Ral·lis, el nou president és el finlandès Jarno Mahonen, amb l'excopilot britànic Robert Reid com a vicepresident. Pel que fa als Ral·lis Tot Terreny, la presidència la passa a ostentar el qatarià Nasser Kalifa Al Attiyah i la vicepresidència el també excopilot britànic Fred Gallagher.

Entre les altres personalitats que lideren alguna de les 20 comissions, destaquen els noms de Michèle Mouton (dones i esport de l'automòbil) i dels espanyols Manuel Vidal (curses de Camions) i Joaquín Verdegay (Voluntariat i Oficials). La propera Assemblea General anual de la FIA tindrà lloc el mateix dia del lliurament de premis dels campionats organitzats per aquest estament, el desembre de 2011.

Tornar