RallyRACC, espanyols: Bon balanç, amb gairebé tots en l'arribada

(27/10/2010)

Josep Lluís Diego (Mitsubishi). RallyRACC 2010 

Quinze equips espanyols van prendre la sortida entre els 47 participants que iniciaven el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, sumant-se a ells els andorrans Joan Vinyes (Suzuki) i Albert Llovera (Fiat), copilotats respectivament per l'espanyol Jordi Mercader i Marc Martí. Al podi (3r) de Dani Sordo-Diego Vallejo cal unir la brillant victòria en l'apartat J-WRC dels canaris Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Renault), que van poder sobreposar-se a una punxada en l'última jornada, recuperant novament la primera plaça que momentàniament havien perdut i acabant en la dotzena plaça de la general. Tots dos equips han estat habituals en les diverses proves del mundial 2010, cosa que no ha succeït amb la resta de participants nacionals, prenent-se la majoria d'ells com una nova experiència la seva presència en la prova mundialista espanyola.

L'andorrà Albert Llovera, en la seva primera participació amb Marc Martí, realitzava una gran actuació acabant en la 17a posició i 4a de Grup N amb el seu Grande Punt Abarth S2000. Llovera va tenir alguns problemes físics durant les dues primeres etapes, a causa de la seva coneguda discapacitat que l'obliga a més esforç, a més de punxar en l'última etapa. Albert Orriols-Lluís Pujolar patien durant el primer dia a causa d'un parell d'avaries en un semieix davanter i en una bieleta de direcció del Mitsubishi Lancer Evo X, encara que aconseguien recuperar-se per acabar marcant algun scratx en Grup N, classificant-se en la 19a plaça.

El següent equip espanyol era el format per Enric Sans-Oriol Julià, en l'estrena d'un Renault Twingo R2, amb el qual van completar les tres etapes sense incidències finalitzant 23è, una cosa que també van aconseguir Josep Lluís Diego-Xavier Crosas (Mitsubishi/25è), Albert Marquina-Óscar Darder (Renault/34è), Joan Llopart-Óscar González (Citroën/35è) o David Urquijo-Álex Güiza (Peugeot/36è).

D'altra banda, l'equip RMC es presentava amb quatre unitats del Ford Fiesta R2, dels quals aconseguien finalitzar Joan Font-Enrique Velasco (31è) i José Antonio Lodeiro-José Antonio Barrán (32è), tots dos després de tornar a la cursa sota el Súper Ral·li en abandonar en les etapes prèvies. Font ho feia res més iniciar la prova en el primer tram quan el Ford es parava per una avaria en l'accelerador, retirant-se Lodeiro per sortida en la primera especial del segon dia, en un excés de confiança del gallec. Ni José Antonio Suárez-Cándido Carrera, en parar-se el cotxe l'últim dia en fondre's l'alternador, ni Víctor Senra-David Vázquez, aquests per trencament de motor en la segona etapa, aconseguien acabar, per bé que fins aquest moment tots dos havien anat molt ràpid, sobretot Senra, que s'estava medint amb Christian Riedemann, la seva principal referència.

Tanmateix, no tots aconseguien estar en l'arribada, ja que Mercader després de trencar una bieleta en la primera especial en apurar un interior, tornaven a la cursa el segon dia amb la corresponent penalització, marcant bons temps malgrat tot entre els S1600. Però en l'última etapa el motor del Suzuki es trencava, per la qual cosa no podien finalitzar.

També en la tercera jornada abandonaven Eduard Forés-Xavi Aluju, que després de superar una avaria en la transmissió del Mitsubishi en el primer tram de dissabte, es quedaven a tres especials del final. Pitjor va resultar la situació per a Jordi Zurita-Estíbaliz Armendáriz (Mitsubishi), que abandonaven en el penúltim. Queda per ressenyar el què va succeir amb Climent Domingo-Joan Venceslao (Peugeot), que no podien passar del tercer tram en trencar una dent de la corona del diferencial, una avaria que Mavisa Sport no podia reparar en no estar permès per la reglamentació FIA. Domingo va ser el pilot convidat per l'organització al J-WRC.

Tornar