RallyRACC, J-WRC: Títol per a Burkart, primera victòria de Lemes

(26/10/2010)

Yeray Lemes (Renault). RallyRACC 2010 

L'última prova del mundial Junior, que ha tingut com a marc el 46 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, tenia un desenllaç sorprenent, ja que l'holandès Hans Weijs (Citroën) es postulava com a nou campió mundial del J-WRC durant el desenvolupament de l'etapa final, però una avaria elèctrica en el penúltim tram del ral·li li atorgava el títol a un sorprès Aaron Burkart (Suzuki), amb l'alemany tornant a la cursa després d'abandonar en la segona etapa per sortida. La victòria en la prova espanyola era per al canari Yeray Lemes (Renault), que aconseguia així el seu únic triomf de la temporada, estrenant-se en una categoria en la qual debutava aquest any.

Amb vuit participants s'iniciava l'última cita del J-WRC, a la qual s'arribava amb Aaron Burkart (Suzuki) i amb Hans Weijs (Citroën) com a únics candidats al títol, per bé que l'alemany estava millor posicionat ja que l'holandès necessitava la victòria. La primera etapa, mixta de terra i asfalt, s'iniciava amb l'absència dels Renault de l'holandès Keving Abbring i d’Alessandro Broccoli, que després de prendre la sortida al podi de Salou es retiraven, per evitar així una sanció de la FIA i la desqualificació del mateix campionat, ja que és obligatori participar en totes les curses previstes inicialment.

Així, el primer dia finalitzava amb el domini de l'espanyol Yeray Lemes, que intentava rescabalar-se de la seva mala sort durant la temporada, en un clar intent d'acabar el certamen amb una victòria davant la seva afició. Però no seria fàcil, perquè Weijs també necessitava guanyar per aconseguir el títol, acabant a 21 segons després dels sis trams de la jornada inicial, en la qual Burkart rodava tercer, una posició que li permetria ser campió.

No obstant això, tot es torçava per a l'alemany en perdre una roda del Suzuki en el primer tram del segon dia, just en l'última corba del mateix, provocant amb això una sortida de carretera que feia impossible que Burkart pogués continuar. Només quedava l'opció del Súper Ral·li al dia següent, possibilitat a la qual s'acollia. Mentrestant, Lemes i Weijs continuaven amb la seva particular baralla, ja que l'avantatge de l'espanyol sobre l'holandès quedava reduït a 14 segons.

Però per a l'última jornada restaven un parell de cops d'efecte que anaven a trastocar la classificació en dues ocasions. Per una part la punxada de Lemes en el primer tram l'obligava a aturar-se, cedint la primera plaça a Weijs, qui en la següent especial veia com el seu Citroën es parava per un problema elèctric, encara que aconseguia acabar cedint més de 12 minuts respecte a Yeray Lemes, que tornava a recuperar la primera posició, obtenint així una victòria per la qual havia lluitat des del primer moment. Un abatut Hans Weijs comprovava com el títol volava i queia a les mans d'un sorprès Aaron Burkart, qui declarava que havia estat un ral·li molt boig, encara que finalment aconseguia el seu objectiu amb el seu primer títol del J-WRC als seus 28 anys.

El búlgar Todor Slavov (Renault) aconseguia el seu millor resultat de la temporada amb la segona posició per davant de Hans Weijs, situant-se a continuació Aaron Burkart. Harry Hunt (Ford) i Martin Kangur (Honda) completaven la classificació. El canari Yeray Lemes acabava la temporada en la sisena posició mentre Slavov es col·locava tercer darrera de Burkart i Weijs.

Classificació J-WRC del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA
1-Yeray Lemes/Rogelio Peñate (Renault Clio S1600), 3h55:58.0
2-Todor Slavov/Dobromir Filipov (Renault Clio R3), + 5:44.5
3-Hans Weijs/Bjorn Degant (Citroën C2 S1600), +10:50.5
4-Aaron Burkart/Andre Kachel (Suzuki Swift S1600), +28:45.1
5-Harry Hunt/Sebastian Marshall (Ford Fiesta R2), +28:54.4
6-Martin Kangur/Martin Järveoja (Honda Civic Type-R R3), +30:05.1

Classificació final J-WRC 2010
1-Aaron Burkart (A/Suzuki), 80 punts
2-Hans Weijs (H/Citroën), 76 punts
3-Todor Slavov (BUL/Renault), 59 punts
4-Karl Kruuda (ES/Suzuki), 51 punts
5-Keving Abbring (HOL/Renault), 46 punts
6-Yeray Lemes (E/Renault), 45 punts
7-Thierry Neuville (B/Citroën), 40 punts
8-Harry Hunt (GB/Ford), 34 punts
9-Alessandro Broccoli (SMR/Renault), 30 punts
10-Jérémi Ancian (F/Suzuki), 25 punts

Tornar