RallyRACC, podi. Sébastien Loeb (Citroën): “He deixat al C4 WRC invicte sobre asfalt"

(25/10/2010)

Sébastien Loeb-Daniel Elena. RallyRACC 2010 

Ni el fet de ser ja Campió del Món de pilots per setena vegada consecutiva ha fet baixar la guàrdia a un fenomenal Sébastien Loeb (Citroën), que en el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, aconseguia el seu sisè triomf consecutiu en la cita espanyola del mundial, a més de la seva victòria número 61 en el WRC. La marca Citroën copava totalment el podi, a més de guanyar els 16 trams de la prova, bé amb Loeb, Petter Solberg o Dani Sordo, segon i tercer respectivament, així com amb Sébastien Ogier. Tant Solberg com Sordo oferien una actuació realment espectacular, en una constant estira-i-arronsa que finalment es decantava a favor del noruec sobre l'espanyol per una petita diferència de gairebé sis segons després de 340 km de velocitat.

Sébastien Loeb (Citroën Total WRT), vencedor del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 2010: “Sempre és agradable guanyar, aquest ha estat el meu primer ral·li de l'any sense pressió, encara que sabia que seria difícil per l'ordre de sortida del primer dia. Vaig fer bons temps en la terra, així que quan vam arribar a l'hàbitat natural de la prova, l'asfalt, no vam cometre errors. Estava molt motivat quan vaig arribar. A més, va resultar agradable conduir un dia sobre terra i dos en asfalt, tal vegada no hi estigui d'acord tot el món… De cara a Gran Bretanya serà difícil, però intentarem guanyar. Aquest va ser l'últim ral·li d'asfalt amb el C4 WRC, els he guanyat tots sobre aquesta superfície amb aquest cotxe, així que per a mi era important acabar d'aquesta manera”.

Petter Solberg (Petter Solberg WRT), segon del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 2010: “No vull parlar del temps que vaig perdre el primer dia. Va succeir i ja està. Són petits detalls que podrien evitar-se. La baralla amb Sordo va ser molt divertida, però estic molt content de guanyar-lo a casa seva. Això és gairebé com una victòria. Vaig controlar bé la situació en els parcials i vaig ser conservador amb els pneumàtics durant l'última etapa perquè no m’atrapés. El resultat és molt interessant de cara a l'últim ral·li, però segur que Ogier no vol perdre la segona posició del campionat. No només estic jo, sinó que també caldrà vigilar a Latvala i a Sordo”.

Dani Sordo (Citroën Total WRT), tercer del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 2010: “El primer dia va ser una mica difícil i realment dur, ja que no m'esperava acabar així. Després vam fer bé les dues etapes d'asfalt i vam poder recuperar. Vam tenir una bonica lluita amb Petter Solberg, va resultar atractiu per als aficionats i agradable per a mi, encara que jo volia més. No sé el que va arribar a passar el primer dia, la part del darrere del Citroën es movia molt, així com la direcció. He pres molts riscos en alguna especial, però crec que malgrat que no sigui un cotxe oficial, el C4 WRC de Solberg és molt bo. No sé què passarà a Gran Bretanya, he perdut una mica la confiança, però serà un ral·li molt obert i interessant per a tots, de manera que tractarem de gaudir”.

Sven Smeets, Cap d'equip de Citroën Total WRT: “Hem d'estar molt feliços, amb tres Citroën en el podi, entre ells els dos del nostre equip. Va ser una sorpresa veure a Loeb primer divendres, ja que gairebé ningú se l'esperava, però novament ens va impressionar. Estem molt contents, perquè el Citroën C4 WRC ha quedat imbatut en asfalt des que l'estrenem. Gran Bretanya serà l'últim ral·li d'aquest cotxe, hi ha tres pilots que aspiren a la segona posició en el mundial de pilots, així que tant Mikko [Hirvonen] com Jari-Matti [Latvala] no voldran anar-se’n sense intentar guanyar”.

Tornar