07/12/2009
El RallyRACC de 2009, el segon amb més participants de tot el Campionat del Món


Dani Sordo i Marc Martí 

El 45 RallyRACC ha estat el 2009 la segona cursa de tot el WRC amb més participants. 70 van ser els equips que van prendre la sortida en la prova catalana, a la qual segueix amb 68 Portugal, amb 62 Gran Bretanya i amb 59 Itàlia. Per davant de tots aquests ral·lis s’hi troba el de Finlàndia, amb 90 participants, una gran part d'ells pilots locals.

Aquestes xifres són molt importants de valorar, ja que l'actual situació de crisi econòmica internacional no ha propiciat precisament que les llistes d'inscrits llueixin pròsperes pel que fa a quantitat. El RallyRACC de 2009 fins i tot va registrar un participant més que en l'edició de 2008 i els seus 70 sortits contrasten amb els 32 que en va tenir Xipre, la de menys participants de tot l'any, els 40 d'Austràlia, els 45 de Grècia, els 51 de l'Argentina, els 59 d'Itàlia o els 62 de Gran Bretanya, per citar algunes de les proves més emblemàtiques del calendari.

Amb tot això es posa de manifest la gran acceptació que té la prova espanyola, en especial per la bellesa de la seva zona i del nivell esportiu de que gaudeix, però també per la seva ubicació geogràfica i per les facilitats que l'organització i els seus socis locals ofereixen als participants.

El RallyRACC no està entre els més ràpids del WRC
Una vegada analitzats tots els trams que han format part de les 11 competicions del WRC de 2009, de les dades observades es desprèn que el RallyRACC no ha estat, ni amb molt, el que ha comptat amb els trams més ràpids ni el que a nivell global ha tingut la mitjana de cursa més veloç.

L'especial catalana més ràpida va ser El Montmell, que en la seva segona passada l’scratx va registrar una mitjana de 115,23 km/h, mentre que l'especial més ràpida de tot el Campionat del Món va ser Armor 2, a Austràlia, amb ni més ni menys que 132,5 km/h. Els temps en ambdós trams van ser marcats per Sébastien Loeb (Citroën C4). A nivell general, els trams d'Austràlia i de Finlàndia han estat els més ràpids del WRC de 2009, en una bona part amb mitjanes per damunt dels 130 quilòmetres per hora.

La mitjana general del RallyRACC de 2009 va ser de 104,9 km/h, força per sota dels 121,33 de Finlàndia, dels 112,67 de Polònia i dels 111,53 d'Austràlia. El RallyRACC es troba just en la part central pel que fa a aquestes mitjanes generals, amb cinc ral·lis per sota i uns altres cinc per damunt, figurant just darrera de Gal·les (106,39 km/h) i d’Irlanda (110,5 km/h) i dels tres ral·lis abans esmentats, cosa que desmunta el mite de que la cursa catalana sigui una de les més veloçes del WRC.


Volver