SS-7 / SS-10– El Priorat / La Ribera d’Ebre – 38,270 kms.

Descripció General:
Es tracta sens dubte del tram ‘rei’ del RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2008. És el resultat de la unió del tram de la Figuera amb la part final del tram de Margalef de manera que els seus 38,270 kms, de bon pis i recorregut molt tècnic són també el resultat d’unir dues de les comarques protagonistes del ral•li: el Priorat i la Ribera d’Ebre.
L’especial comença a la T-732, un cop passada la població de El Lloar. Comença combinant corbes llargues, amb una zona més ràpida i molt tècnica fins a la cruïlla de El Molar on agafa la T-730, per a passar per La Figuera, i començar un descens una mica més sinuós fins a prendre seguidament la T-714 que ve de La Torre de l’Espanyol. A partir d’aquí, l’especial s’ha allargat en direcció a La Bisbal de Falset, prenent la T-702 i després de 7 kms. on es combinen revolts llargs amb zones més ràpides s’arriba a un pont amb una cruïlla que permet vorejar la població. A partir de La Bisbal de Falset el tram inicia la seva recta final amb 9 kms. més fins a la Palma d’Ebre, utilitzant la part final del tram de Margalef de l’any passat.

Zones de Públic ZP-1
La ZP-1 es troba a la sortida de la població de El Lloar. El tram comença amb una successió de corbes llargues enllaçades per zones ràpides.

 

Accés-1: Accés no recomanat, poca capacitat. Es tracta d’una pista asfaltada de 6,5 kms. que s’agafa a Bellmunt del Priorat. Per arribar a dita localitat s’ha de prendre la TP-7101 des de Falset. Un cop passats uns 3 km. de Bellmunt i just després d’haver creuat el riu, fa falta girar a la dreta. Seguint la pista asfaltada arribarem al tram, després d’uns 3,5 kms més. Accés prohibit a autocarvanes.

Accés-2: Accés a El Lloar per a Gratallops, però un cop plens els aparcaments de El Lloar, es tancarà l’accés des de Gratallops.

Serveis:
- Pàrking molt limitat a la pista que ve de Bellmunt del Priorat i a la població de El Lloar.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-2
La ZP-2 es un dels punts més espectaculars del ral•li, la cruïlla de El Molar amb un ángle de 180º on el fre de mà és habitual. Ens haurem de situar amb antelació ja que en no haver-hi grada natural la visibilitat no és gaire bona.

 

Accés-1 : Per la T-734 que s’agafa des de la N-420, arribarem a la població de El Molar.

Accés-2: Des de la localitat de García i la C-12, accedint a El Molar per la T-731.

Accés-3: Accés no recomanat, poca capacitat. Per la pista asfaltada que es pren al pk. 3,1 de la T-734, abans de El Masroig. Seguint la pista uns 5 kms. s’ha d’anar a l’esquerra i després de 4 kms. més s’arriba a El Molar. Prohibit a autocarvanes.

Serveis:
- Ampla zona de Pàrking a la població de El Molar.
- Pàrking molt limitat a la pista que ve de El Masroig.
- Zona d’acampada a la població de El Molar.

Zona d’acampada a La Figuera: En aquesta població, entre les ZP-2 i ZP-3, s’organitzarà un espai d’acampada a la zona esportiva (sobre ciment). Accés anterior a les 24.00 hores del dia abans.


 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-3

La ZP-3 comença a la mateixa cruïlla de la T-730 sobre la T-714. S’arriba amb una frenada un pel delicada sobre unes enllaçades i després el tram continua per una zona de gran visibilitat.

 

Accés: Per la T-714 des de la C-14 al seu pas per Vinebre, deixant enrere la població de La Torre de l’Espanyol. El tram es troba al pk 3,9 de la mateixa T-714.

Serveis: Pàrking limitat sobre la mateixa T-714.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-4

La ZP-4 és una petita zona de públic habilitada en la cruïlla que prové de Cabacés. La mateixa cruïlla és una zona rapidíssima i sense gaire lloc per ubicar-se, però caminant uns 200 metres en direcció a la sortida ens trobarem dues esquerres ràpides amb millor visibilitat i ubicació.

 

Accés: Per la T-702 que ve de Cabacés des del nord de la comarca del Priorat. La millor forma d’arribar es prenent la T-710 des de Falset, passant per Gratallops i la Vilella per prendre després la T-702. El tram es troba a uns 3,5 kms. passada la localitat de Cabacés..

Serveis: Pàrking molt limitat sobre la carretera T-702.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-5

La ZP-5 la trobem en el nucli de la Bisbal de Falset. Es tracta de una cruïlla de 90º a l’esquerra a la que s’arriba per una zona molt ràpida i després de creuar un pont sobre el riu Montsant. És una zona que gaudeix d’una excel•lent visibilitat i ubicació des del puig on hi ha les últimes cases de la pintoresca vila de la Bisbal.

 

 

Accés: L’única opció per dirigir-se a aquest punt és entrar per Bellaguarda i Margalef, ja que l’accés pel nordest estarà tallat pel tram de La Llena. Si venim del nord, de la zona de Lleida, des de la sortida 6 de l’AP-2 s’ha d’anar per la C-12 en direcció sud fins la C-242 en direcció a la Granadella i Bellaguarda. Des del sud, es ve per la C-12 des de Mora d’Ebre i s’ha d’utilitzar la C-233 fins a la Granadella. A partir d’aquest punt, 9 kms. per la C-242 creuant Bellaguarda i 12 kms. més fins a Margalef, on s’anirà regulant el pas cap a La Bisbal de Falset.

Serveis: Pàrking d’espectadors al camp de futbol de La Bisbal abans de la mitjanit. Durant el dia, l’accés serà possible fins que el parking estigui ple. Llavors l’accés es tancarà a Margalef (3 km).
 
Valoració: Ubicació    –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-6

La ZP-6 és un altre punt molt interessant del tram ja que es tracta d’una zona amb molta visibilitat. L’accés coincideix en la cruïlla que prové de l’antic tram de Margalef i en aquesta configuració ens trobem un revolt a l’esquerra molt llarg encaixonat en una grada natural, ideal per gaudir del ral•li amb comoditat i seguretat.

 

Accés: Utilitzant el mateix accés que per a la ZP-5 fins a Bellaguarda, cal agafar la pista asfaltada de la dreta, 500 metres abans de la cruïlla amb la T-713 i abans d’arribar al PK-19 d’aquesta carretera. En arribar a l’angle que era tram al 2007, cal seguir per la dreta i la pista asfaltada ens conduirà al tram.

Serveis: Pàrking molt limitat a la pista d’accés.

 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-7

La ZP-7 és l’última d’aquesta llarga especial i està situada a la localitat de la Palma d’Ebre, en una zona que encadena revolts llargs i ràpids, i que ofereix una bona ubicació i visibilitat de una bona part del final del tram.

 

Accés: Per arribar a la Palma d’Ebre, des del Sud, fa falta seguir les mateixes indicacions que per accedir a la ZP-5, sobre la C-12 i un cop passat Flix, cal prendre la C-233 en direcció a la La Granadella. 4,5 kms. més endavant trobarem la cruïlla de la T-703 que condueix a la Palma d’Ebre.

Serveis:
- Diverses zones de parking d’espectadors.
- Zona d’acampada en la mateixa localitat de Palma d’Ebre.

 
Valoració: Ubicació    –     Visibilitat     -     Espectacularitat