SS-2 / SS-5– Querol – 21,260 kms.

Descripció General:
El tram de Querol s’ha retallat per la sortida respecte al de les últimes edicions i pel RallyRACC 2008 s’inicia a la vila de Pontils. La primera part del tram discorre sobre la T-201, que tot i ser força estreta, disposa d’un asfalt en molt bones condicions des del 2007. Després de 9 kms, ens trobem la cruïlla d’Esblada, i sobre la carretera C-37 comença la segona part del tram, amb un asfalt nou i regular. L’especial passa ràpidament per Querol ja fins arribar a Pont d’Armentera, on acaba amb un sector molt ràpid i tècnic.

Zones de Públic ZP-1
La ZP-1 es troba en la mateixa sortida, just en el nuclí urbà de Pontils. Només arrancar, una cruïlla a la dreta, on es deixa enrere la TV-2011 és el primer punt d’interés.

 


Accés-1: Carretera TV-2011 que s’agafa des de la T-220 i la B-220, ja sigui venint des de Santa Coloma de Queralt com d’Igualada.

Accés-2: Des de l’AP-2, sortir per la sortida 9 a Montblanc direcció a Sarral i Rocafort de Queralt per la C-421. Després d’aquesta població, a 5 m. desviar-se a la dreta cap a Vallespinosa, on abans del nucli sorgeix una pista a l’esquerra fins a Pontils.

Serveis:
- Aparcar a les carreteres d’accés i a la població de Pontils per l’accés 2

 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-2
La ZP-2 és la cruïlla d’Esblada, entre la T-201 i la C37. La mateixa cruïlla es un revolt tancat i espectacular i unes grades naturals permeten una bona ubicació en els revolts següents.

 


Accés: Carretera C-37 que vé d’Igualada.

Serveis: Aparcament limitat a la mateixa C-37.

Atenció!! Aquest accés es tancarà a 2 kms. de la cruïlla per evitar embussos en el mateix.

 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-3

La ZP-3 és a la població de Querol. El pas pel poble és una zona molt ràpida però té l’avantatge de poder gaudir dels seus serveis.

 


Accés: Des del PK,11 de la TV-2441, en el Coll de la Torreta, hi ha una pista asfaltada d’uns 7 km. que condueix a Querol. Seguir les indicacions a St.Jaume de Montagut fins el km 3,4. i llavors seguir per la pista asfaltada 3,8 kms. més fins a Querol.

Serveis: Aparcament molt limitat a la pista d’accés en arribar a Querol.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-4

La ZP-4 és la zona de l’arribada del tram, a 1,5 km. de la població de Pont d’Armentera. En aquesta zona es pot gaudir de diverses enllaçades i corbes llargues, encara que una mica tapades en tractar-se d’una zona boscosa.

 

Accés: S’ha d’arribar a la localitat de Pont d’Armentera, ja sigui per la mateixa C-37 –sortida 10 de la AP-2- o per la TP-2002 provinent de Vila-rodona.

Serveis: Aparcament a Pont d’Armentera.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat