23/09/2009
Dani Sordo: “El RallyRACC és una cursa molt especial per a mi”


Dani Sordo 

Implicat al màxim en aquest tram final de la temporada per ajudar a Citroën a conquerir el títol de Constructors, i al seu company Sébastien Loeb el de Conductors, el pilot cantàbric del RACC, Dani Sordo, arriba a la cita mundialista catalana amb la màxima ambició. Per a Sordo, el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, és especial pel fet de córrer a casa i comptar amb el suport de la seva gent.

Com va per a tu la temporada fins al moment, tenint en compte que només falten dues proves?
Considero que de moment bé, així que espero que en aquests dos últims ral.lis que queden seguim en la mateixa línia.

Quina és la teva opinió sobre el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA?
Hi ha diversos aspectes que m’agraden del RallyRACC, les carreteres, l’ambient, l’afició. Per a mi té un gust especial, ja que és el ral·li del meu país independentment de que hi hagi un altre tipus d’asfalt per aquí a la vora que potser m’agradi més, però és el de casa i el que espero amb més ansietat durant tot l’any.

Sents molta pressió que pot afectar la concentració per aquest fet?
Pressió sí que n’hi ha, però és gratificant ja que tinc un deute pendent amb l’afició. Sóc conscient de que moltes persones vénen a veure’m amb la il·lusió de que guanyi. Jo ho intentaré, però també els bons aficionats han d’adonar-se del complicat que és acabar en primera posició.

Quines són les teves expectatives, tenint en compte que portes tres segons llocs consecutius a les últimes edicions?
És indubtable que m’agradaria passar el llistó de la segona plaça, però en aquest moment el mundial de pilots està complicat per a Citroën. La situació de Séb Loeb no és senzilla, així que jo estic per ajudar-lo.

T'agrada el recorregut d'aquest any, que és com el de 2008?
Sí, sobretot per la tranquil·litat que dóna el no haver de fer notes noves.

Quins records tens de les teves anteriors participacions al RallyRACC?
Doncs sempre bones sensacions, és un ral·li en el qual m’hi vaig proclamar campió del J-WRC i va ser la meva primera cursa del mundial. Aquí és habitual que passin coses boniques, com el fet de realitzar el meu primer scratx amb un WRC el 2006.

Encara no has guanyat un ral·li, quan arribarà la primera victòria?
Quan la guanyi!, no ho sé, no està fàcil. Però sí opino que està trigant una mica, encara que tenint paciència crec que tard o d'hora arribarà, és qüestió de temps. En aquest moment, tal com està la classificació del mundial, resulta complicat aspirar a això.

Ets conscient que una victòria teva serviria per tornar als ral.lis al primer pla de l’actualitat esportiva a Espanya?
No crec que fos així exactament. Em sembla que amb una única victòria és difícil captar l’atenció mediàtica dels mitjans de comunicació. La clau està en guanyar-ne més, no n’hi hauria prou amb tres o quatre, sinó que hauria de ser una rutina.

Es va poder comprovar a Finlàndia, que és potser on més es nota, i també a Austràlia, que en terra has millorat molt però, creus que encara has de millorar més?
Realment penso que encara puc evolucionar força més i que cada dia vaig aprenent coses noves. Sincerament opino que els meus passos estan sent bons. Aquí potser podríem fer una comparació amb Jari-Matti Latvala, és possible que sigui més ràpid que jo, però és menys segur. Jo prefereixo assumir menys riscos i anar acabant curses. A això s'hi afegeix que la terra em va agradant cada vegada més.

Has arribat al límit en asfalt?
Pràcticament sí, perquè és molt complicat passar del límit que tinc establert, encara que jo tracto d'esforçar-me per intentar avançar encara més.

Si fallés el teu company Sébastien Loeb, creus que estàs preparat per aguantar la pressió?
Per mi no quedarà i està clar que ho he d'intentar, encara que Mikko Hirvonen va molt ràpid i no és fàcil, però penso que sí que estic preparat.

Precisament un cas similar ja es va donar aquesta temporada, a Grècia, quan estaves segon a tres segons d'Hirvonen, va ser una decepció?
Sí, m'endugué un gran disgust perquè vaig cometre una errada beneita que va produir l'abandonament, però jo em sentia plenament capacitat per guanyar.

No és normal que cometis errors com s'ha vist durant la teva trajectòria al WRC, has rebut algun tipus de pressió per part de Citroën a causa d'això?
En aquest aspecte l'equip no em pressiona, potser sóc jo mateix el que s'aplica la pressió, perquè em dóna molta ràbia que succeeixin coses com la de Grècia.

Aquesta temporada hi ha hagut ral.lis que han estat nous per a tots, com t’hi sents en ells, et beneficien o et perjudiquen?
La clau està a fer unes bones notes, encara que més o menys tots realitzem el mateix perquè som pilots amb molta experiència. No obstant això, en aquest tipus de proves o en els trams nous és on realment es veu qui és capaç de transmetre millor la lectura de la cursa a les notes. Jo no em sento especialment incòmode en les especials per les quals mai no hem passat, ja que també serveixen per anar evolucionant les notes, corregint d'aquí i d'allà.

Jari-Matti Latvala haurà fet diverses jornades de proves en asfalt; tens por que millori molt?
Suposo que alguna conclusió important en trauran, però no ni ha dubte que caldrà córrer molt per guanyar als dos Ford, per bé que en el RallyRACC sempre hem estat davant, així que aquesta vegada no hauria de ser diferent.

Té alguna cosa el Citroën C4 que el faci més efectiu que el Ford Focus en asfalt?
No crec que hi hagi molta diferència entre totes dues marques, és més, jo penso que el Ford és tan bo com el Citroën. Més aviat la diferència està en els pilots. A nosaltres, tant a Loeb com a mi, se’ns dóna millor l’asfalt i anem una mica més de pressa que Hirvonen i Latvala, per la qual cosa és aquí on radica l’avantatge que els hi podem treure. Tanmateix, caldrà tenir molta cura amb Hirvonen, que ja està començant a fer-ho molt bé sobre asfalt.

Et preocupa la presència de Sébastien Ogier a l'equip Júnior i que això pugui afectar al teu futur?
No, encara que és francès i va ràpid jo estic tranquil i de fet ara estic negociant la renovació per dos anys més del contracte, cosa que espero poder solucionar aviat.

Saps alguna cosa del desenvolupament del nou cotxe de Citroën?
Bé, el cotxe s'està construint, alguna cosa he vist, sobretot per dins, però encara no s'ha acabat, així que hem d'esperar.

Què opines de la nova dinàmica que prendrà el WRC, amb el recorregut adaptat als organitzadors i deixant més llibertat pel que fa a nombre de trams i de dies?
No serà aquest el problema, sinó que el canvi més gran serà el dels cotxes per a 2011. Però el que més interessa és que les marques s'impliquin en el mundial i que s'incrementi la seva presència amb un bon nombre d'unitats oficials.

Ets partidari de proves més dures o més concentrades?
M'agraden aquest tipus de recorreguts concentrats, tal com estan ara són del meu grat, no canviaria gaires coses.

La teva trajectòria en el mundial ha estat sempre ascendent: 5è el 2006, 4t el 2007, 3r el 2008… i pel camí que portes segurament repetiràs com tercer el 2009. És un pas endarrere o t'has estancat?
Ja és impossible acabar en el segon lloc, per la qual cosa finalitzant tercer crec que serà clarament continuar en una bona línia, sobretot perquè en molts ral.lis he millorat els temps respecte a 2008 i estic més a prop de Loeb i d’Hirvonen.

Existeix més pressió en l'equip després del que ha succeït a Austràlia amb les penalitzacions?
Una mica més de pressió sí que n’hi ha, sobretot perquè ara no hi pot haver errades. La classificació està molt ajustada, per la qual cosa és fonamental fer-ho bé.

Què és més primordial, ajudar a Sébastien Loeb o a Citroën?
Totes dues coses. Penso que acabant els dos en una bona posició deixarem gairebé resolt el mundial de Constructors. D’altra banda caldrà col·laborar amb en Loeb perquè arribi a Gran Bretanya amb opcions.

Has fet algun assaig de cara al RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA o realitzareu alguna modificació important al Citroën C4 WRC?
El test el farem la setmana anterior al ral·li, però en el cotxe pràcticament no hi ha marge de millora. Està ja evolucionat al màxim per a asfalt.

Ja per acabar, vas participar durant el període de descans del mes d'agost en una prova del Campionat d'Espanya d'Autocross, a Arteixo (A Coruña)…
Ho vaig fer amb l'únic objectiu de divertir-me en un Car Cross de la marca Speed Car. Em va agradar molt i a això va acompanyar-hi l'especial ambient que es viu en aquesta determinada cursa.


Volver