16/09/2009
El RallyRACC estrenará una nova simbologia de seguretat a les zones de públic


Chris Atkinson (Subaru). RallyRACC 2008 

Com a una nova aportació del RACC a la complexa problemàtica organitzativa de totes les proves del Campionat del Món FIA de Ral.lis, al 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España (1 al 4 d’octubre), s’estrenarà un nou sistema de simbologia i interpretació a nivell de seguretat a les zones de públic dels trams cronometrats que obeeix a un canvi de filosofia cercant la complicitat de l’espectador però també cuidant al màxim l’impacte mediambiental i visual de les àrees de seguretat.

Aquesta nova filosofia utilitzada en aquest projecte pretén ser extremadament senzilla. En les àrees catalogades com de públic, aquest podrà situar-se en qualsevol zona sense senyalitzar o darrere de la tanca de color groc i negre quan aquesta delimiti la zona. Amb això, es pretén estalviar una gran quantitat de tanca delimitadora i indicar únicament les zones sobre les que es necessita informar al públic que cal col·locar-se a partir d’un determinat punt.

Els llocs que l’organització considera com a perillosos, i per tant zona prohibida, estaran senyalitzats amb una sèrie de cartells vermells (nova senyalització 2009), indicant en dos idiomes –castellà i anglès– aquesta característica de prohibició explícita juntament amb alguna cinta de color vermell.

Ramon Corominas, secretari de cursa del RallyRACC, confirma que l’organitzador “vol tornar a una manera de controlar la seguretat que sigui simple i on el comportament cívic del públic sigui el principal aliat. Això permetrà rebaixar al mínim l’impacte mediambiental i visual, cosa que incidirà en la qualitat del ral·li a tots els nivells”. Tot aquest nou plantejament, clar però simple, redundarà en aconseguir un menor temps de muntatge i desmuntatge dels trams i requerirà també un menor esforç en la tasca de neteja posterior al desenvolupament de la cursa.

Amb aquesta nova mesura, el RACC estén la seva contínua formulació de propostes que tenen com a principal objectiu la millora de l’especialitat al mateix temps que la reducció de costos del WRC. L’anterior proposta, que va ser acceptada per la Comissió WRC amb efectes immediats (es va estrenar al Ral·li Portugal), va ser la confecció dels Carnets de Ruta dels participants, simplificant notablement l’estructura del document i convertint-lo en molt més simple i econòmic de confeccionar, amb un barem espectacular en la rebaixa de costos de 50 a 1, inspirant-se en els sistemes de control informatitzats dels que ja disposa cada cursa.

El RACC, club pioner i constant innovador al món dels ral.lis, va incorporar el 2008 al RallyRACC el denominat tauler d’anuncis virtual, que no és una altra cosa que penjar a internet (www.rallyracc.com), i de manera immediata a la seva publicació, tots els documents que són d’interès per als participants, servei que complementa d’una manera molt més ràpida la funció del clàssic tauler d’anuncis físic.

D’igual manera, el RACC va proposar el 2000 un sistema de cronometratge que va ser l’embrió de l’actual que facilita l’ISC a totes les proves del WRC i que el RACC segueix mantenint en la seva prova del mundial, cosa que fa impossible un error o lapsus del sistema.

RACC Premsa


Volver