10/09/2009
El RallyRACC, amb una inscripció de 80 pilots


Olivier Quesnel, Sébastien Loeb, Dani Sordo 

La penúltima prova del mundial de ral.lis presenta una llista amb 20 equips espanyols

El RallyRACC, amb una inscripció de 80 pilots

Amb un total de 80 participants de 28 nacionalitats, 20 d’ells pilots espanyols, s’ha tancat la llista oficial d’inscrits del 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, la penúltima prova del Campionat del Món que, organitzada pel RACC, tindrà lloc els dies 1 i 4 d’octubre amb epicentre a Salou i el parc temàtic PortAventura. Aquesta llista conté un participant més que en la passada edició, cosa que demostra la gran acceptació de la prova espanyola malgrat haver viscut en curses anteriors una singular caiguda en el nombre de participants a conseqüència de la crisi internacional, cosa que a nivell esportiu no sembla afectar a la cita catalana.

Després dels resultats finals d’Austràlia, la prova espanyola es converteix en decisiva per al Campionat del Món. Els cinc equips del mundial l’afrontaran amb un total de 10 WRC oficials: Citroën Total WRC (Sébastien Loeb, Dani Sordo); BP Ford Abu Dhabi WRT (Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala); Stobart VK M-Sport Ford RT (Matthew Wilson, Henning Solberg); Citroën Junior Team (Evgeny Novikov, Conrad Rautenbach); i Munchi’s Ford WRT (Federico Villagra; Paul Bird).

Quatre WRC semioficials donen continuïtat a aquesta llista principal: Petter Solberg (Citroën), Sébastien Ogier (Citroën), Khalid Al - Qassimi (Ford) i Andreas Mikkelsen (Citroën), als que s’afegeixen les dues unitats privades del veterà Dany Snobeck (Peugeot), actual Campió de França de l’especialitat, i del britànic Graham Coffrey (Subaru). Cal destacar que Petter Solberg estrenarà al RallyRACC una unitat Citroën C4, que substitueix al Xsara que utilitzava fins ara.

Nou són els cotxes inscrits a l’apartat J-WRC, campionat que finalitza en aquest RallyRACC. Encara que el títol està decidit a favor del Txec Martin Prokop (Citroën), a la lluita per una victòria sempre prestigiosa ha de sumar-se la que dirimirà l’alemany Aaron Burkart (Suzuki) contra sí mateix, ja que acabant en una de les dues primeres places assoliria el subcampionat. El pilot del RACC, Jordi Martí (Renault) serà el Guest Driver que gaudirà de tots els privilegis dels habituals a la categoria. Destacar que a la llista figuren els cinc components de la Pirelli Star Driver, en la seva primera prova sobre asfalt, tots amb Mitsubishi Lancer Evo X.

Una de les incorporacions nacionals d’última hora és la de Dani Solà, que finalment participarà al RallyRACC amb un Honda Civic-Type R similar al què va utilitzar en aquesta mateixa cursa fa dues edicions. Ni més ni menys que 22 vehicles de la categoria N4, coneguda com a Producció, han cursat la seva inscripció encara que la cursa espanyola no és puntuable per al P-WRC. Entre els inscrits, noms mundialistes com el noruec Eyvind Brynildsen i l’alemany Hermann Gassner, tots dos amb Mitsubishi, l’espanyol Albert Orriols (Mitsubishi) i Egoi Eder Valdés (Subaru), l’andorrà Albert Llovera (Fiat) i sis dels participants del campionat Producció Ral·li Racing de RMC Motorsport, que patrocina el RACC i la RFEdA.

Destacar així mateix a un total de deu Fiesta de la copa monomarca que Ford organitza en algunes proves europees del mundial, sis d’ells els nous R2 que precisament debuten en aquesta cursa espanyola.

El repartiment dels 80 inscrits, 28 dels quals pertanyen a les llistes de prioritat de la FIA, es distribueix en 16 WRC, 9 J-WRC, 8 vehicles R3 i R2, 27 Grup N4 (5 d’ells els de la Pirelli Star Driver), 8 de la categoria A6 i 12 unitats de les categories N3 i N2.

RACC Premsa


Volver