27/08/2009
Ford, amb grans esperances al RallyRACC


Mikko Hirvonen (Finlàndia 2009) 

La magnífica victòria de Mikko Hirvonen al passat Ral·li Finlàndia és considerat a la seu de l'equip BP Ford Abu Dhabi com una important espoleta de cara a que el pilot finlandès pugui optar amb possibilitats al títol de pilots. Sens dubte el Ral·li Austràlia (3 al 6 de setembre) serà una cita crucial però tot i guanyant Loeb i Hirvonen fent segon, el de Ford arribaria a Catalunya com líder… i si això ocorregués, a PortAventura podria esclatar un dels RallyRACC més decisius de la història.

Malcolm Wilson va comentar fa uns dies que “Mikko i el mateix equip ens juguem molt en les dues properes cites, el títol mundial està en joc i els passos a donar són crucials en aquests moments. L'actuació de Mikko a Finlàndia va ratllar la perfecció i va ser una cursa en què es lliurava tant en cada especial que és difícil trobar una altra actuació similar a aquesta en el seu palmarès”.

La 10a victòria de Mikko Hirvonen al WRC, un autèntic somni de nen fet realitat en arribar ni més ni menys que a Finlàndia, es va produir després d'una actuació irreprotxable. El propi Loeb va manifestar també l'excel·lència de l'actuació del seu rival: “Mikko no va cometre cap error i així no va haver-hi res que jo pogués fer per contrarestar la seva actuació, quan jo atacava, ell responia, no va ser possible fer-ho millor”.

Però el Campionat del Món segueix el seu camí. Austràlia és imminent i després li tocarà el torn al 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España. Ford està preparant la cursa catalana no escatimant mitjans per donar a Mikko Hirvonen el millor estímul davant una competició en què Sébastien Loeb és l'autèntic amo: quatre victòries en els últims quatre anys.

Malcolm Wilson ha manifestat que la cursa espanyola és ara el centre de totes les atencions de l'equip: “Austràlia és un esdeveniment nou per a tots i a Mikko solen donar-se-li bé els ral.lis nous, però la prova de Catalunya és on nosaltres hem de treballar més dur, ja que el nostre marge de millora sobre asfalt és molt alt. Estem pensant a fer més proves privades a Catalunya per anar comparant els temps amb els d'altres edicions, ja que pot ser una cursa vital. Si aconseguim sortir del RallyRACC amb possibilitats reals de títol, la lluita es traslladaria després al Regne Unit, i en aquella cursa jo per descomptat aposto pel nostre pilot”.


Volver