24/08/2009
Latvala s'entrena sobre asfalt de cara al RallyRACC


Jari-Matti Latvala (Ford) 

El RallyRACC s'està intuint com extraordinàriament important per al desenllaç de l’WRC de 2009. Tal és així, que un dels pilots de Ford, Jari-Matti Latvala, ha estat prenent classes de pilotatge sobre asfalt en la seva Finlàndia natal amb vista a la cita espanyola. En un final de temporada que es preveu ajustadíssim, l'esforç de Ford per intentar que els seus dos pilots releguin als de Citroën en la classificació dels ral.lis pren una importància capdal al Rally de España, on els dos pilots de Citroën són els clars favorits.

Sébastien Loeb ha guanyat el RallyRACC de forma ininterrompuda des de 2005, amb Dani Sordo acabant segon en els últims tres anys, uns nombres que demostren a les clares que la preparació d'Hirvonen i Latvala davant aquest esdeveniment sempre serà poca. Ford sap que per intentar desbancar a Citroën del primer lloc de Constructors, ha de fer que els seus dos pilots copin les dues primeres places en els ral.lis que queden per disputar-se.

Mikko Hirvonen ja ha demostrat reiteradament que el seu pilotatge sobre asfalt està a un elevat nivell, però Jari-Matti Latvala ha de millorar clarament sobre aquest element: “En el circuit en el què prenc classes a Finlàndia no condueixo un cotxe de ral·li, sinó un esportiu de tracció a les quatre rodes i amb ell practico la frenada als revolts, una part del meu pilotatge en què he de millorar. Sé que vèncer el Dani a Catalunya és molt dur, però si almenys puc posar-li alguna mena de pressió, això ens vindria molt bé a l'equip i a mi“.

Latvala assistirà novament a aquesta escola a Finlàndia durant el mes de setembre, quan el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, sigui ja la següent prova a disputar. Latvala té ganes d'esmenar els seus errors de les curses anteriors i vol per damunt de tot ajudar a Mikko Hirvonen a trencar la fortalesa de Citroën en la cursa espanyola.

Latvala mai no ha brillat en la prova que té com a base Salou i PortAventura. De les cinc participacions que porta comptabilitzades, el seu millor resultat és el 6è de la passada temporada i el 7è de l'anterior, en tots dos casos amb un Focus RS WRC. Al contrari, Hirvonen ha disputat el RallyRACC en sis ocasions i els seus millors resultats són dues terceres posicions, el 2008 i 2005, totes dues també amb Ford Focus. Aquell any 2005, Hirvonen va treure del podi en l'últim moment a Xevi Pons, en un final que es recorda com apassionant.


Volver