07/07/2009
Tarragona espera la 45a edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA


Moment de la signatura del conveni per al RallyRACC 2009 

En el marc de la Diputació de Tarragona, s’ha renovat el conveni de col·laboració per a fer de la 45a edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, una altra nova i exitosa experiència per a l’entorn territorial de Tarragona. L’11a i penúltima prova puntuable per al Campionat del Món FIA de Rallyes –8a i última del Mundial Júnior– es desenvoluparà de l’1 al 4 d’octubre del 2009 amb base a Salou i PortAventura, i amb un recorregut dissenyat al voltant de la privilegiada Costa Daurada, una zona que durant la celebració del ral·li congrega a milers de visitants atrets pel món del motor, però també pels paratges, la infraestructura i l’extraordinària oferta d’oci disponible.

Aquesta renovada aliança entre el RACC, la Diputació de Tarragona, la Cambra de Comerç, l’Ajuntament de Salou, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada i PortAventura es nodreix, entre altres factors, de l’indiscutible impacte mediàtic, econòmic i popular de la prova del mundial, i per la condició de ser un activador econòmic important per a tota la demarcació.

Un ral·li tant atractiu com en l'edició anterior
El RACC, entitat organitzadora de la cursa, ha apostat per la continuïtat a l’hora d’elaborar l’itinerari de la edició del 2009. El recorregut del 45è RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, estarà compost per un total de 18 especials que es disputaran en tres jornades, amb un total de quilòmetres que ascendirà a 1.299,13, dels quals 353,62 seran de velocitat. Com en l’anterior edició, el Shakedown o tram de proves tindrà lloc el dijous, 1 d’octubre, el mateix dia que a les 20 hores doni inici la cursa amb la cerimònia protocol·lària de sortida al podi situat al Passeig Marítim de Salou.

Amb sortida i arribada diàries des del Parc d’Assistència de PortAventura, la prova constarà de 18 trams especials -cada jornada es cobriran tres trams en dues ocasions-. En la jornada de divendres es cobriran els trams de La Mussara, Querol i El Montmell; dissabte serà el torn d’El Priorat-La Ribera d’Ebre, Les Garrigues i La Llena, per a finalitzar el diumenge amb Riudecanyes, Santa Marina i Serra d’Almos, abans d’arribar al podi final situat al passeig marítim de Salou a partir de les 15.07.

El RallyRACC al calendari del Mundial del 2010
El RallyRACC, Rally de España, formarà part del calendari del 2010 després de la decisió presa fa uns dies pel Consell Mundial de l’Esport del Motor de la FIA. La cita espanyola del mundial serà novament la penúltima prova valedora de 13 i es desenvoluparà a finals d’octubre (del 22 al 24). Les bones maneres del RACC en la FIA i la no puntuabilitat, de cara al proper any, dels ral·lis d’Indonèsia i Rússia (per no superar la inspecció) i de Monte-Carlo (el qual no vol tornar al calendari fins al 2011), han permès que el Ral·li d’Espanya es mantingui sense necessitat de descansar cap any, tal com inicialment estava estipulat.

Nou headquarters a PortAventura
La inauguració del “PortAventura Convention Centre” coincidint amb la celebració del RallyRACC posa de manifest la gran importància que el Rally de España té per al parc temàtic, líder al país. Plenament consolidat en el negoci d’esbarjo i vacances, aquest nou Centre de Convencions és una instal·lació que es posiciona com a una excel·lent alternativa per al negoci corporatiu i associatiu, que contribueix que PortAventura sigui un destí de referència a nivell europeu per a la celebració de reunions, convencions i esdeveniments de tot tipus.

El nou Centre de Convencions és una instal·lació de més de 6.000 m2 dividits en dues plantes, on s’hi ubicarà l’oficina de Cursa (headquarters) i la sala de Premsa del RallyRACC. Encara que el ral·li només ocuparà una part d’aquesta immensa instal·lació, és digne de destacar que en la planta baixa es troba una gran sala multifuncional de 2.500 m2, la qual pot transformar-se en un auditori amb capacitat per a 1.250 persones. En la primera planta hi ha cinc sales polivalents amb 1.800 m2 i capacitat total per a 1.900 persones. Un auditori per a 150 persones i una sala noble completen aquesta part elevada.

Principal cronologia del RallyRACC 2009
6 de juliol – S’obre el període d’inscripció
7 de juliol – Signatura del conveni de col·laboració (Diputació de Tarragona)
1 d’agost – Publicació del reglament (www.rallyracc.com)
10 de setembre – Publicació de la llista d’inscrits (www.rallyracc.com)
1 d’octubre – Shakedown
2 al 4 d’octubre – Jornades de cursa (Salou-PortAventura)


Volver