28/05/2009
El RallyRACC 2009 ja està perfilat


Chris Atkinson 

• 11a i penúltima prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis
• De l’1 al 4 d’octubre amb base a Salou-PortAventura

Amb la publicació del primer document, el Rally Guide 1, la 45 edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, ha engegat a nivel oficial facilitant als interessats tota la informació necessària per a la preparació de la primera mànega espanyola del mundial de ral·lis del 2009, a banda de donar a conèixer l’itinerari i els mapes de la prova.

RACC Motor Sport, la divisió esportiva del Reial Automòbil Club de Catalunya, ha elaborat un esquema de cursa idèntic al de la passada edició, amb els mateixos trams cronometrats i zona d’assistència tot i que, aquest any, la base de la cursa, la sala de premsa i els diferents serveis administratius tindran una altra ubicació, a pocs metres de l’anterior, atès que el RallyRACC estrenarà el nou ‘PortAventura Convention Centre’, una amplíssima, moderna i flexible instal·lació on s’acomodaran les diferents àrees de la cursa.

El RallyRACC del 2009 tindrà lloc entre els dies 1 i 4 d’octubre i serà la 11a i penúltima prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis, a més de la 8a i última del campionat Júnior-WRC. Les inscripcions per a aquesta mànega espanyola del WRC s’obriran el dia 6 de juliol i es tancaran el 25 d’agost. No obstant això, tots els pilots no prioritaris que s’inscriguin en la prova entre el 6 i el 22 de juliol podran acollir-se a un important descompte, com també podran fer-ho els participants amb llicència espanyola.

18 trams i 353,6 quilòmetres de velocitat
Si bé el recorregut del RallyRACC 2009 no aporta canvis a destacar respecte als de fa un any, és important tenir en compte la dificultat que aporta un traçat ràpid i un bon asfalt on està demostrat que qualsevol petit contratemps pot resultar decisiu. Després del shakedown del matí del divendres 1 d’octubre (el mateix de l’any passat, entre Riudecanyes i Vilanova d’Escornalbou), la cursa engegarà de forma oficial amb la ja clàssica cerimònia de sortida, a les 20 hores del mateix divendres, al podi situat al passeig Marítim de Salou.

Amb sortida i arribada diàries des del Parc d’Assistència de PortAventura, el primer dia de cursa començarà a les 8 hores per finalitzar unes 10 hores més tard després d’haver-se recorregut 6 trams (3 a doble passada) amb un total de 131,76 quilòmetres. La segona jornada, dissabte 3 d’octubre i de nou entre les 8 i les 18 hores, es diputaran 6 trams més (3 a doble passada) que sumaran 128 quilòmetres cronometrats. Finalment, diumenge 4 se celebrarà l’última jornada en la qual es correran dues passades a 3 trams més, amb un total de 93,8 quilòmetres contrarellotge. El dia arrencarà a PortAventura a les 7.15 i finalitzarà a Salou a partir de les 15.07 amb el podi final de vencedors.

www.rallyracc.com, l’antena espanyola del mundial de ral·lis
Des del 2007, www.rallyracc.com ofereix tota la informació del Campionat del Món FIA de Ral·lis i en especial del RallyRACC, un lloc web que s’actualitza diàriament i on es poden trobar notícies i fotografies de cada prova puntuable així com tots els documents que es publiquen sobre la prova espanyola del mundial.


Volver