03/03/2009
El RACC aconsegueix que les seves propostes de contenció de costos siguin acceptades al Mundial


Carnet de ruta 

La decidida implicació del RACC en el Campionat del Món FIA de Ral·lis no tan sols llueix amb l'organització d'una de les millors proves del calendari, juntament amb el treball decidit de la seva excel·lent força humana, sinó també per la formulació de contínues propostes que tenen com a principal objectiu la millora de l'especialitat i la reducció de costos en què tots els principals actors del WRC estan interessats.

L'última proposta de RACC, acceptada amb efectes immediats per a totes les proves que la desitgin aplicar, és la confecció dels Carnets de Ruta dels participants. Fins ara cada organitzador havia d'elaborar un complex i gruixut quadern en el qual mitjançant un full per cada sector i amb diverses còpies disponibles per a cadascun d'ells, l'equip realitzava el recorregut segellant el seu pas a cadascun dels controls.

El RACC, mitjançant el seu director esportiu, Aman Barfull, va presentar fa un temps un projecte en el qual simplificava notablement l'estructura del document, convertint-lo en molt més simple i deixant de banda les fulles copiatives, a més del les despeses de l’enquadernació en espiral i la necessitat d'haver d'imprimir-lo un per un amb el nom de cada participant.

Aman Barfull: “El cost de l'actual quadern de control en comparació amb el carnet de ruta que hem proposat és de 50 a 1, no té color si parlem de reduir despeses. Amb els controls informatitzats que disposem en aquest moment és del tot innecessari tenir una còpia del full de passada de cada participant en cada control. A més, la modernització també passa per tenir un document pràctic, senzill i molt simple de complimentar i de manipular”.

La Comissió WRC ha aprovat aquest nou document amb efectes immediats per a totes les proves dels Campionats del Món i d'Europa. En haver-se iniciat ja la temporada, el Ral·li de Portugal serà la primera prova a posar en pràctica la idea de l'entitat espanyola, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda pel col·lectiu d'organitzadors.

El RACC innova de manera constant, amb el Ral·li d'Espanya sempre en ment; el 2008 va aportar al RallyRACC el denominat tauler d'anuncis virtual, que no és res més que penjar a internet (www.rallyracc.com) de manera immediata a la seva publicació tots els documents d'interès per als participants, servei que complementa d'una manera molt més ràpida la funció del clàssic tauler d'anuncis que sol estar disponible per als participants a l'entrada de la Secretaria Permanent.

De la mateixa manera, el RACC va proposar aproximament el 2000 un sistema de cronometratge que va ser l'embrió de l'actual, el qual facilita de manera obligatòria ISC a totes les proves del WRC i que el RACC segueix mantenint en la seva prova del mundial, de manera que es fa impossible viure un error o un lapsus pel sistema.


Volver