15/01/2009
Els cinc pilots del Pirelli Star Driver correran sis proves del WRC, entre les quals el RallyRACC


Martin Semerad i Jarkko Nikara 

L'octubre de 2008 es van realitzar a Àustria les proves de selecció europees del programa Pirelli Star Driver, una idea destinada a joves valors sense palmarès internacional per permetre'ls que puguin adquirir experiència mundialista durant el 2009. El txec Martin Semerad (18 anys) i el finès Jarkko Nikara (22 anys), al costat de tres representants més d'altres llocs del món, podran demostrar durant un any la seva autèntica qualitat gràcies a aquesta fantàstica iniciativa.

La selecció austríaca va ser feta per persones relacionades amb l'àmbit del WRC, entre les quals es trobaven els ex–pilots Walter Röhrl i Michele Mouton, els quals van avaluar les qualitats dels 18 joves de la zona d'Europa que es van presentar, entre ells l'espanyol Yeray Lemes que, malgrat realitzar temps acceptables en el petit ral·li que van poder disputar, no va aconseguir ser seleccionat a causa de problemes en el Lancer que utilitzava, a més de veure's molt penalitzat pel seu desconeixement de l'anglès, un aspecte que va demostrar tenir una vital importància durant el procés de selecció, ja que una de les proves va consistir a realitzar una conferència de premsa en l'esmentat idioma.

Potser el mèrit d'aquest ambiciós pla estigui en la inexperiència internacional i també competitiva d'alguns aspirants, com és el cas de Martin Semerad, que amb tan sols 20 ral·lis disputats (va debutar el 2007), ha estat capaç de convèncer un exigent jurat. Si bé les proves es van desenvolupar sobre un terreny mixt, meitat asfalt i meitat terra, la proesa del txec està més que justificada ja que tan sols va poder fer un ral·li sobre terra una setmana abans, ja que la seva trajectòria s'havia desenvolupat fins aquell moment en asfalt.

Una mica més experimentat és el segon pilot europeu escollit, Jarkko Nikara, amb la consecució d'algun títol de notorietat al seu país natal, Finlàndia, com per exemple el certamen Júnior el 2006, a més d'haver finalitzat segon de grup N en el campionat finlandès de ral·lis, remuntant-se ja la seva longevitat en competició el 2004.

El programa previst a la primera convocatòria del Pirelli Star Driver passa per competir en el mundial de Producció (P-WRC), fent-ho amb gairebé tota probabilitat amb un Mitsubishi Lancer Evo X. Les proves en les quals estaran presents són Portugal, Itàlia-Sardenya, Grècia, Finlàndia, RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA i Gal·les-Gran Bretanya, sent la cita que se celebra al nostre país organitzada pel RACC l'única que disputaran sobre asfalt, ja que en les altres la terra serà la superfície dominant.

Juntament amb Semerad i Nikara, també formaran part de l'equip el sud-africà Jon Williams (26 anys), el xipriota Nicos Thomas (21 anys) i el neozelandès Mark Tapper (27 anys).


Volver