SS 7/SS 10 • Savallà Guia dels trams

14,08 km (asfalt)


Dissabte, 26 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 09:00h i 14:01h

Descripció general

Considerat per tots com un tram de trams, la súper especial de Savallà compta amb zones tan diferents entre elles, que la fan un tram amb un recorregut força dinàmic. Inicia en baixada sobre un asfalt una miqueta desgastat, doble carril amb frenades forts fins al primer encreuament, cap a l'esquerra i ample. La carretera s'eixampla uns metres però ràpidament s'estreny i queda d'un sol carril. Puja per una zona d'enllaçades i revolts de radi mitjà fins a Savallà del Comtat.

A continuació es passa per la població a molta velocitat fins arribar a un angle en baixada, on es frena molt fort, per seguir, a poc més de 50 metres a un encreuament a la dreta per agafar un camí asfaltat cap a Segura. Es tracta d'una de les zones més boniques del tram i del propi ral•li. En el camí cap a Segura estarà prohibida la presència d'espectadors a causa de ser molt estret i ràpid. No hi ha localitzacions segures per al públic, per la qual cosa no s'aconsella anar a aquesta zona.

L'encreuament de Segura és un altre dels punts d'interès del tram, després d'una baixada molt ràpida s'agafa un altre tipus de carretera, ampla, però amb un asfalt molt abrasiu. La baixada cap a Conesa té corbes molt ràpides en les quals es pot tallar per les cunetes.

L'últim encreuament d'aquest tram és el de Conesa, lloc de fàcil accés i que s'arriba després d'una sèrie de corbes ràpides, és en pujada i es torna a canviar d'asfalt. La visibilitat per als espectadors en aquest punt és molt bona. L'última part del tram és molt ràpida sobre un asfalt molt trencat i d'un sol carril.

Zona de Públic ZP-1

Es tracta del primer encreuament de l'especial. Després d'un inici amb fortes frenades i ràpides enllaçades, la carretera desemboca en un encreuament ample. La col•locació del públic ha ser clau ja que s'arriba a molta velocitat i en baixada. La part exterior, pujats al vessant de la muntanya, és una opció en la qual els espectadors poden gaudir del pas dels cotxes amb una bona visibilitat.

Una vegada passat l'encreuament, i en la part interior de la cuneta, també es pot col•locar un bon nombre d'espectadors, però amb una visió una mica més limitada.





Accés: S'arriba per la T-224 des de la localitat de Llorac, que al mateix temps s'hi arriba per dos llocs: Tàrrega o Cervera. Per Tàrrega cal seguir la C-14, direcció Montblanc/Solivella, per prendre la L-241 direcció Guimerà i Vallfogona de Riucorb; després de passar les dues poblacions seguir per la T-224.

Des de Cervera prendre la carretera L-214 que passa per la població de La Guàrdia Lada, Cabestany (L-243) i finalment prendre l'encreuament a l'esquerra direcció Llorac/Santa Coloma de Queralt.

Aparcament: No hi ha aparcament habilitat, cal estacionar els cotxes a la pròpia carretera. Recordeu: Sempre deixar un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

Zona de Públic ZP-2

Aquesta zona és de les més completes del tram, per visibilitat, espectacularitat i ubicació del públic. S'arriba d'una zona molt ràpida, passant pel casc urbà del poble de Savallà del Comtat, per acabar en un angle en baixada d'esquerres. Després de la forta frenada ve un encreuament cap a la dreta per canviar d'asfalt. L'espectacularitat i la visibilitat d'aquest punt és excel•lent.





Accés: Només es podrà accedir abans del tall de carretera que es realitza a les 00.00h (depenent de l'afluència de públic es podria tancar abans) per la carretera TV-2244 que prové de Conesa. Fins a Conesa es pot arribar des de Rocafort de Queralt per la T-230 o per la TV-2301 des de la població de Les Piles (situada a l'est de Conesa).

Aparcament: No hi ha aparcament habilitat, cal estacionar els cotxes a la pròpia carretera. Recordeu: Sempre deixar un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

Zona de Públic ZP-3

Es tracta d'una de les frenades més fortes del tram. L'encreuament de la població de Segura s'arriba pel camí rural que uneix Savallà i la pròpia població de Segura (estarà prohibit per al públic) i que en la seva part final descendeix molt fort.

La ubicació per al públic és molt bona gràcies als camps elevats adjacents a la carretera. L'espectacularitat està assegurada al tractar-se d'una frenada molt forta en encreuament i baixada.





Accés: Per la T-243 des de Tàrrega o Cervera. Per Tàrrega cal seguir la C-14, direcció Montblanc/Solivella, per prendre la L-241 direcció Guimerà, Vallfogona de Riucorb; després de passar les dues poblacions prendre l'encreuament a la dreta, molt tancat, direcció Conesa.

Des de Cervera prendre la carretera L-214 que passarà per la població de la Guàrdia Lada, Cabestany (L-243) i prendre l'encreuament a la dreta direcció Vallfogona de Riucorb/Conesa, a 200 metres agafar l'encreuament a l'esquerra direcció Conesa.

Aparcament: No hi ha aparcament habilitat, cal estacionar els cotxes en la pròpia carretera. Recordeu: Sempre deixar un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

Zona de Públic ZP-4

És l'últim encreuament abans del final del tram i també l'últim canvi d'asfalt. S'arriba d'una baixada molt ràpida fins a la població de Conesa. L'encreuament és en pujada, però molt tancat. Els espectadors tindran molta visibilitat amb el poble com a teló de fons i molt lloc per col•locar-se i seguir el pas dels cotxes de manera segura.





Accés: Fins a Conesa es pot arribar des de Rocafort de Queralt per la T-230 o per la TV-2301 des de la població de Les Piles (situada a l'est de Conesa). Abans d'arribar a Rocafort de Queralt s'ha d'arribar per la C-241d des de la població de Sarral.

Aparcament: No hi ha aparcament habilitat, cal estacionar els cotxes en la pròpia carretera. Recordeu: Sempre deixar un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!