SS 14/SS 16 • Riudecanyes Guia dels trams

16,35 km (asfalt)


Diumenge, 27 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 07:41h i 10:54h

Descripció general

Un dels trams més concorreguts de la prova, idèntic a com es va celebrar el 2017 i 2018. La primera part és la coneguda per les seves característiques rotondes que passa per sobre de la N-420 i que tanta expectació sol crear. La muntanya exerceix de graderia natural en una zona perfecte per veure passar als cotxes, en la primera rotonda els participants hauran de fer un volt sencer (a l'estil dònut). L'especial, després de passar per les dues rotondes es converteix en estreta i molt sinuosa en baixada.

La primera part fins a Duesaigües és molt revirada i complicada, la baixada és molt pronunciada i les frenades molt fortes. Després de passar Duesaigües i el seu famós pont ferroviari, el tram es torna més pla i ràpid vorejant el pantà de Riudecanyes fins arribar a l'encreuament de la pròpia població per encarar els últims metres fins a meta.


Zona de Públic ZP-1

Es tracta d'una de les zones més reconegudes de la prova, la rotonda amb graderia natural que permet una excel•lent visió del pas dels participants. Es ve molt ràpid de l'antiga N-420 i s'haurà de donar tota una volta a la primera rotonda. És un dels punts més espectaculars de les dues jornades d'asfalt. Zona molt segura en el vessant de la muntanya.








Accés: : Per la mateixa N-420 direcció Falset/Gandesa. Molta cura en acostar-se a la zona del tram per aglomeració de públic i vehicles en la pròpia calçada.


Aparcament: d'estacionament en la pròpia N-420, utilitzant un carril de circulació.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-2

La primera part de la zona és el pas per sota el pont del tren, molt ràpida fins arribar al pas del zig-zag del pont direcció Riudecanyes.






Accés: Si s'accedeix des de l'AP-7, agafar la sortida 37, dirigir-se per la T-312 fins a Montbrió del Camp i després per la T-310 fins a les proximitats de Mont-roig del Camp. Just abans de prendre la variant que voreja el poble, hi ha indicadors per anar cap a Vilanova d'Escornalbou per la T-321, pel nucli urbà de la qual cal passar i seguir les indicacions cap a la pintoresca localitat de L'Argentera. Passats 2,6 km d'aquest poble, trobarem l'accés al tram a la població de Duesaigües.

Molta atenció al pas per la petita població de l'Argentera, es tracta d'una zona molt estreta.


Aparcament: Zona d'aparcament a Duesaigües.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-3

Es tracta de l'última zona del tram, és ràpida i en baixada fins a l'encreuament de Riudecanyes que s'haurà de prendre per la primera de les seves illetes, encarant-se a continuació la pujada cap al final de tram, que es troba a pocs metres.








Accés: Des de Montbrió del Camp cal prendre la carretera T-313 cap a Riudecanyes. També es pot arribar des de Vilanova d'Escornalbou prenent la carretera a la dreta cap a Riudecanyes.

Aparcament: Zona d'aparcament limitat a la població de Riudecanyes.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat