SS 8/SS 11 • Querol Guia dels trams

21,26 km (asfalt)


Dissabte, 26 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 09:41h i 14:42h

Descripció general

Aquesta súper especial arrenca en el nucli de Pontils i la primera part del tram discorre per la carretera T-201, que malgrat ser una mica estreta, compta amb un asfalt en molt bones condicions. Després de 9 km, arriba el tancat encreuament d'Esblada, a la carretera C-37, on comença una segona part del tram amb la carretera més ampla i amb asfalt en bon estat. L'especial passa per Querol fins a arribar a Pont d'Armentera, on acaba amb un sector molt ràpid i tècnic.

Zona de públic ZP-1

Es tracta de la sortida del tram, la primera corba just després de passar el nucli urbà de Pontils. Molta atenció ja que encara que es tracti de la sortida els cotxes ja arriben a gran velocitat.





Accessos: Existeixen molts accessos diferents per arribar amb facilitat a l'encreuament o a la mateixa població de Pontils. Destaquem dos:

Accés 1: Per la TV-2011 des de Santa Maria de Miralles i La Llacuna.
Accés 2: Des de l'AP-2, sortir per la sortida 9 de Montblanc i agafar direcció a Sarral (TP-2311) i Rocafort de Queralt (C-421). Després d'aquesta població, a 5 km desviar-se a la dreta per la TV-2015 cap a Vallespinosa, on abans del nucli surt una pista a l'esquerra direcció Pontils.

Aparcament: Limitat als voltants de Pontils. També a les pròpies carreteres d'accés, sempre respectant les normes de circulació i sense col·lapsar les carreteres. .

Zona de públic ZP-2

Encreuament entre la T-201 i la C37 a Esblada. Es tracta d'un encreuament entre una carretera estreta amb una altra més ampla, ambdues en baixada. L'encreuament com a tal és tancat i bastant espectacular, a més té bastant espai per poder-se col·locar de forma segura, sempre a la part alta dels voltants de la carretera i accedint amb temps suficient.





Accés: A aquest punt només es pot arribar per la C-37 que ve d'Igualada, Santa María de Miralles i La Llacuna.

Aparcament: Molt limitat en la pròpia C-37 d'accés, que es tanca al tràfic a 2 km de l'encreuament, recordant que sempre cal deixar espai suficient per poder circular.

Zona de públic ZP-3

Lloc interessant pel fet de tractar-se d'un pas per dins d'una població, Querol, característica poc comuna al RallyRACC. Les altes velocitats amb les que s'arriben i la baixada continuada fan la resta. Zona segura a la part alta dels marges que envolten la carretera.





Accés: Té certes complicacions en tractar-se d'un camí asfaltat bastant trencat. El camí surt de la TV-2441, en el pk 11. La carretera TV-2441 s’agafa des de Santes Creus direcció Les Pobles/Pontons.

En l'encreuament on apareix el camí asfaltat, seguir les indicacions cap a Querol/Sant Jaume de Montagut. Seguir direcció Sant Jaume de Montagut fins als 3,4 km, després no deixar la pista asfaltada fins a Querol (3,8 km).

Aparcament: Molt limitat a la pista d'accés que arriba a Querol. Tenir cura de no bloquejar l'accés el tractar-se d'una pista molt estreta.