SS 15/SS 17 • La Mussara Guia dels trams

20,72 km km (asfalt)


Diumenge, 27 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 08:38h i 12:18h

Descripció general

El retorn d'un clàssic. Un dels trams que ha estat present en l'itinerari del RallyRACC en múltiples versions, aborda aquest any un recorregut completament nou, ja que l'última vegada que es va fer va ser el 2014 però en direcció contrària. L'especial es divideix en tres parts ben diferenciades:

La part inicial del tram és la sinuosa pujada des de Vilaplana. Són una mica més de 8 km d'ascens ple de paelles, la primera d'elles la que més concentració de públic pot contenir per la seva proximitat a la mateixa població.

La part central del tram, una vegada s'arriba al capdamunt de la zona de les antenes i es deixa enrere el camí a l'Albiol (tallat), és una carretera més ampla i amb un asfalt antic, planejant, i es passa a una zona molt més ràpida amb corbes de gran velocitat. L'accés provinent de Mont-ral (TV-7045) estarà tancat a 4 km del tram ja que la zona està protegida i no s'aconsella l'accés a aquest lloc.

La part final és una carretera estreta, amb bon asfalt i en lleu descens, aquest sector del tram té corbes de tota mena, majoritàriament de gran velocitat, però amb algunes frenades importants, sobretot a final de tram. La Mussara es tracta d'una especial de poc més de 20 km de velocitat que es converteix en un magnífic colofó a la prova.


Zona de públic ZP-1

Aquesta zona és de les més conegudes del tram i s'ha repetit en diferents versions, l'última en aquesta direcció va ser l’any 2016. Es poden destacar dos punts d'interès, el primer és el pas d'un pont amb diverses corbes enllaçades i el segon és una paella a dretes en pujada. A la zona de la paella s'hi accedeix també per una camí des de Vilaplana.






Accés 1: Des de la N-420, prendre a la dreta la T-704 per Maspujols i L'Aleixar fins a Vilaplana.

Accés 2: Des de la C-242, prendre la TV-7013 a través de la urbanització Portugal. ULL! L'accés des de La Selva del Camp estarà tallat.

Aparcament: Limitat en la mateixa població de Vilaplana. Es recomana arribar amb temps davant possibles embussos. El sender de 2 km senyalitzat per a anar a peu fins al tram s'agafa en la mateixa població.

– Valoración: Ubicación    – Visibilidad    – Espectacularidad

Zona de públic ZP-2

Encreuament d'alta velocitat amb canvi de carretera. La part més interessant d'aquesta zona és després de deixar enrere l'encreuament (veure foto), i també en les següents corbes enllaçades amb bona visibilitat i llocs segurs en el vessant de la muntanya per a poder seguir amb bona visibilitat el pas dels vehicles.






Accés: Per la TV-700 direcció Prades, es pren la T-704 (7,5 km) cap a La Febró.

Aparcament: No hi ha aparcament habilitat, cal estacionar els cotxes a la pròpia carretera T-704. Recordeu el que ja indicàvem en la zona de públic anterior: deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

– Valoración: Ubicación    – Visibilidad    – Espectacularidad

Zona de públic ZP-3

Part final del tram, amb accés limitat per la presència de múltiples serveis que donen cobertura a la Power Stage.

Es tracta d'un punt amb dues zones, la més llunyana són dues corbes en forma de paella que apareixen després d'una ràpida baixada. La segona zona està situada més pròxima a la meta, seguint en baixada per corbes més ràpides, té molt bona visibilitat i zones segures en els marges superiors de la carretera.






Accés 1: En el Coll d’Alforja prendre la TV-7012 en direcció a L’Arbolí, el tram es troba en la TV-7092, a uns 3,5 km.

Accés 2: Seguint les mateixes indicacions que en l'accés anterior, seguir direcció Cornudella de Montsant per la C-242 fins al pk 48,2, on una pista asfaltada ens porta a L’Arbolí.

Aparcament: No hi ha aparcament habilitat, cal estacionar els cotxes a la carretera T-7012 direcció L’Arbolí. Recordeu el que portem dient en cada zona de públic: cal deixar sempre un carril lliure, tots els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

- Valoración: Ubicación    - Visibilidad    - Espectacularidad