SS 3/SS 6 – La Fatarella–Vilalba Guia dels trams

38,85 km (terra i asfalt)


Divendres, 25 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 11:13h i 17:16h

Descripció general

Aquest tram històric del RallyRACC segueix igual a com era l’any passat: Canvia el seu sentit habitual i afegeix un final completament nou, que li confereix la dificultat afegida de la novetat en un traçat ja molt selectiu.

L'especial arrenca a La Fatarella, realitzant-se el primer encreuament sobre asfalt per passar a la terra i encarar així la primera part del tram, una zona molt ràpida amb gran quantitat de camins que poden confondre als participants. El descens s'aguditza en una zona molt complicada, enmig del bosc i amb gran quantitat de sots, fins arribar a l'ermita de Sant Francesc i la primera zona d'asfalt. El tram planeja, una altra vegada sobre terra, per arribar a l'encreuament d'asfalt de Riba-roja.

A partir d'aquí s'encara la secció més llarga d'asfalt, la primera zona en pujada, i la segona en baixada, fins l'encreuament de La Pobla de Massaluca. Un nou canvi a terra, a uns pocs quilòmetres, ens porta fins a la nova zona del tram.

Un camí amb molt pendent, i de molt difícil accés, ens puja fins a una zona més plana i molt més ràpida. Aquí, darrere l'altre encreuament, el tram serpenteja en el vessant de la muntanya fins a arribar a la penúltima zona de públic, un encreuament molt estret on el tram es converteix també en molt estret. Després d'uns quilòmetres, l'especial torna a una pista molt més ampla i de corbes enllaçades fins arribar a la zona on la passada edició iniciava el tram.

La baixada cap a Vilalba dels Arcs es realitza després de més de 30 km d'especial recorreguts. El final, a Vilalba dels Arcs, és el colofó perfecte a un tram d'aquest nivell: després de realitzar l'encreuament sobre asfalt just sota el poble, s'encara la recta i a 500 metres es torna a realitzar un altre encreuament, aquesta vegada cap a l'esquerra per acabar sobre terra.

Zona de públic ZP-1

Encreuament a pocs metres d'iniciar el tram, s'arriba després d'unes primeres corbes en pujada i una lleugera rasant. Després de l'encreuament el camí torna a ser de terra.




Accés: El millor accés es pren des de la carretera entre La Fatarella i Ascó, per la T-733. A 2,5 km de La Fatarella i a 10 km d'Ascó es troba la cruïlla que porta fins al tram, direcció Riba-roja d'Ebre.

Aparcament: Només en la pròpia carretera i limítrofs, com és lògic intentant no bloquejar els accessos.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-2

És una de les zones de públic més amplies del tram i un punt icònic del RallyRACC. La primera zona és el pas per un camp d'oliveres, molt estret, per agafar després una zona asfaltada. Després d'aquesta zona, el tram passa per davant de l'ermita de Sant Francesc en una corba a dretes en pujada.

Zona segura a la part alta dels marges dels cultius propers i en el vessant del bosc que envolta la zona.




Accés: Des de La Fatarella prendre una pista coneguda com "Camí dels Valencians"; després de 5 quilòmetres prendre un encreuament a la dreta direcció ermita de Sant Francesc. A uns 11,3 km s'arriba a la zona, entre camps d'oliveres.

Aparcament: Zona de difícil aparcament. No hi ha estacionament delimitat, només es pot aparcar en la pròpia pista d'accés de manera que no es bloquegi el camí. Molta precaució, es tracta d'un camí rural molt estret, deixar sempre un carril lliure, ja que els accessos són vies d'escapatòria!

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-3

Encreuament amb canvi de terra a asfalt, en pujada. Després d'encarar la carretera, la primera corba a dretes és una bonica paella. Zona segura en el vessant de la muntanya.




Accés: Des de Riba-roja d'Ebre seguir la carretera TV-7411 fins a l'encreuament.

Aparcament: En la mateixa carretera d'accés. Deixar sempre un carril lliure ja que els accessos són vies d'escapatòria!

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-4

Final de la carretera asfaltada i entrada de nou a la pista de terra, a la qual s'hi arriba després d'una baixada molt tècnica. Zona amb bona visibilitat i fàcil ubicació.




Accés: Des de Gandesa per la TV-7231 i, després de passar per Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca, continuar per la TV-7411 direcció Riba-roja d'Ebre. A uns 8 km es troba el tall de carretera, pk 15,4, a uns 800 metres de l'encreuament el tram.

Aparcament: Només es pot aparcar en la pròpia carretera d'accés TV-7411, deixant sempre un carril lliure per poder circular. Alerta que els accessos són vies d'escapatòria en cas d'emergència!

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-5

Zona nova per a tots, pilots i espectadors. S'arriba des d'una part del tram molt revirada i acaba desembocant en un encreuament molt estret, cap a la dreta. La zona segura per poder seguir el pas dels participants està situada en les parts elevades, prop del camí.





Accés: Des de La Fatarella, prendre una pista que es diu "Camí dels Valencians"; després de 6 quilòmetres prendre un encreuament a l'esquerra. A poc més d'1 km s'arriba a la Zona de Públic 5.

Aparcament: Zona de difícil aparcament. No hi ha estacionament delimitat, només es pot aparcar en la pròpia pista d'accés de manera que no es bloquegi el camí. Molta precaució, es tracta d'un camí rural molt estret, sempre deixar un carril lliure ja que els accessos són vies d'escapatòria!

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-6

Es té una vista i una ubicació immillorables per presenciar l'arribada dels cotxes a la cruïlla (sobre ciment), als peus de Vilalba dels Arcs. A més de poder presenciar la panoràmica del camí per on vindran els cotxes a centenars de metres de distància, després de l'encreuament els cotxes tornaran a prendre un altre encreuament, a menys de 500 metres, per acabar aquí l'especial més llarga de la jornada.





Accés: L'accés recomanat és per la TV-7231 des de Gandesa. Cal seguir les indicacions per accedir a l'àmplia zona d'aparcament prevista, molt propera al tram. Des de la mateixa població es pot accedir a una zona gran de més d'1 quilòmetre, amb excel•lents corbes enllaçades.

Aparcament: Àrea molt propera al tram, en el nucli de Vilalba dels Arcs.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat