SS 2/SS 5 • Horta-Bot 1

19,00 km (terra)
Divendres, 25 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 10:03h i 16:06h

Descripció general

Aquesta especial aprofita el recorregut que el 2018 conformava Pesells encara que sortint aproximadament uns 6 km més endavant, abans d'Arenys de Lledó. Després té 0,7 km totalment nous, mentre que els 18,30 km finals són els mateixos que fa un any.

Tram de gran velocitat i de molt de ritme, amb diverses zones per a poder comprovar l'estil de conducció dels pilots. La superficie és excel·lent, recoberta gairebé en la seva major part per una fina capa de grava, però també hi ha petites porcions asfaltades en determinades zones. És una especial ràpida, però amb algunes frenades complicades; les corbes enllaçades són la seva principal característica.

Zona de Públic ZP-1

Pas pel jaç d'un riu! A la zona s'arriba molt ràpid i s'accedeix després al segon encreuament, cap al poble d'Arenys de Lledó. En aquest punt es passa pel jaç d'un riu (sec) de pedra, molt rugós i ondat. Zona segura en la part interior de l'encreuament, en el vessant de la muntanya.



Accés: Zona de tram pràcticament calcada a l'anterior ZP2, encara que a 1 km aproximadament d'aquella.

Aparcament: En ple poble d'Arenys de Lledó (molt proper a la SS).

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-2

Una de les zones icòniques de la prova. L'encreuament de camins de Caseres i Arenys de Lledó direcció Bot és perfecte per a l'espectador, per visibilitat i espectacularitat. Els cotxes apareixen per davant del Castell de Mudèfer i després d'un gual agafen l'encreuament de 90º. Zona segura en la part exterior de l'encreuament.


Accés: Des del poble de Caseres, agafar la ctra. local TV-3344 en direcció al Castell de Mudèfer. A causa d’unes obres no s’hi pot accedir pel camí pel qual s’hi anava els anys anteriors, de manera que per poder anar a la ZP-2 s’haurà de passar pel mig del poble. Per una qüestió de mides, una autocaravana no hi passa, per tant no és possible accedir-hi amb vehicles que no siguin un turisme.

Aparcament: No hi ha zona habilitada, s'ha d'aparcar en el camí d'accés, evitant bloquejar-lo.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-3

Zona on l'especial acaba la seva ascensió i comença a baixar en direcció a la població de Bot. En aquest punt conflueixen diverses pistes provinents del parc eòlic. Es tracta d'una esquerra-dreta en lleugera rasant a la qual s'arriba després d'una dreta de 90º, tot força ample i amb bona visibilitat. Ubicació segura a la part alta dels marges dels cultius adjacents.

Accés: Des del pk 791,6 de la N-420 s'ha de prendre la pista al parc eòlic i a uns 2 km es troba l'encreuament descrit.

Aparcament: Zona de fàcil aparcament a la zona adjacent a la pròpia pista d'accés al tram.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-4

Lloc molt interessant en tractar-se d'una forta frenada sobre terra per afrontar un angle tancat a l'esquerra sobre asfalt brut, situat a 100 metres justos de la meta. Ubicació segura a les zones elevades i més allunyades del punt de frenada.

Accés: A peu des de Bot.

Aparcament: En el casc urbà de Bot o sense problemes a l'interior del camp de futbol de la localitat, aquest últim situat a 700 metres exactes de la zona.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat