SS 1/SS 4 - Gandesa

7,00 km (terra)
Divendres, 25 d'octubre de 2019 • Sortida del primer vehicle: 09:23h y 15:26h

Descripció general

L'especial rep el nom del poble des d'on arrenca: Gandesa. El tram, que circula per la pista RT-10, passa a ser un descens constant. El pis, ple de grava, el fa ser un tram d'excel·lents condicions per poder aprofitar tota la traçada. La primera part és més ràpida i amb força corbes enllaçades d'alta velocitat, mentre que la segona es més lenta i virada fins a final de tram.

Zona de Públic ZP-1

Està situada en la part inicial del tram, el camí arriba en pendent ascendent i es canvia d'asfalt a terra. L'especial arrenca amb una secció de corbes enllaçades sobre asfalt que s'embruten molt amb el pas dels cotxes. Ubicació segura en el vessant de la muntanya, amb molt bona visibilitat.




Accés: La sortida està situada a uns 400 metres de Gandesa, però el tancament del camí es fa just en el casc urbà d'accés. Gandesa té carreteres per les quals s'accedeix des de qualsevol ubicació en estar situada en la conjunció de la C-43 (de Benifallet), N-420 (de Corbera d'Ebre en un sentit o de Calaceite en un altre) o TV-7231 (de Vilalba dels Arcs).

Aparcament: Cal buscar-ho en el propi casc urbà de Gandesa, atès que el tram comença a pocs metres del mateix. L'accés directe al tram és pel carrer Calvari.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-2

A pocs metres de final del tram, trobem diverses corbes de radi mitjà, totes elles encadenades en descens amb la població de Bot al fons. Ubicació segura en el vessant de la muntanya i en els marges elevats dels cultius adjacents, que ofereixen bona visibilitat.


Accés: A peu des de la TV-3531, la carretera que uneix Bot (el poble està aproximadament a 1 km de l'encreuament de l'inici de tram) amb Gandesa.

Aparcament: No n'hi ha de delimitat, per la qual cosa una bona opció és deixar el vehicle a Bot i fer a peu el recorregut fins al final del tram.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat