Ral·li Itàlia Sardenya, velocitat i espectacle sobre terra

10/06/2019

El Ral·li Itàlia Sardenya se celebrarà del 13 al 16 de juny i serà el que donarà inici a la segona meitat de la temporada. La seu continua sent la ciutat de L'Alguer (Alghero), situada al nord-oest de l'illa mediterrània, i els trams es disputaran per les habituals pistes ràpides i estretes que no donen marge a errors. Així doncs, els equips hauran de completar 19 trams que suposaran un total de 310,52 km cronometrats.

La prova donarà inici el dijous amb una prova Súper Especial de 2 km a l'antiga pista de motocròs Ittiri Arena Show, situada a la ciutat amfitriona. El divendres hi haurà 4 trams a doble passada: Tula (22,25 km), Castelsardo (14,72), Tergu-Osilo (14,14) i Monte Baranta (10,99). El dissabte serà la jornada més llarga i complicada, amb 142,42 km i en ella es disputaran dos bucles formats pels trams de Coiluna-Loelle (14,97), Monti di Ala' (28,21) i Monte Lerno (28,03). Després d'aquest intens dia, el colofó del ral·li serà el diumenge amb dos trams a repetir-se, els mateixos que l'any passat, Cala Flumini (14,06) i Sassari-Argentiera (6,89), aquest últim com Power Stage.

El Campionat del Món arriba a la cita italiana molt apretat, Sébastien Ogier, Ott Tänak i Thierry Neuville, els tres primers, estan separats per 10 punts i lliuren una gran lluita cada cursa i, com en les últimes temporades, ha quedat demostrat que és molt complicat apostar per un candidat al triomf. Tot pot passar en les abrasives pistes de terra, en les quals les altes temperatures posaran les coses complicades a cotxes i pilots.

92 equips inscrits
Aquesta edició del Ral·li Itàlia Sardenya comptarà amb una nodrida graella de sortida, gairebé 100 equips, entre ells tres duos espanyols. En total hi haurà 11 vehicles World Rally Car. Toyota Gazoo Racing WRT comptarà amb Ott Tänak-Martin Järveoja com a cap de files, acompanyats de Kris Meeke-Sebastian Marshall i Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila. En aquesta prova hi haurà un quart Toyota Yaris WRC per als finlandesos Juho Hänninen-Tomi Tuominen. Els dos Citroën C3 WRC estaran pilotats pels líders provisionals de la classificació de Pilots, Sébastien Ogier-Julien Ingrassia i per Esapekka Lappi-Janne Ferm.

Per la seva part, Hyundai Shell Mobis WRC presenta canvis respecte al passat Rally de Portugal. Tornen Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger al volant del Hyundai i20 Coupé. Estaran acompanyats per Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul i els espanyols Dani Sordo-Carlos del Barrio, que lluitaran per aconseguir un bon resultat després dels problemes mecànics soferts a Portugal. Finalment, M-Sport Ford WRT no canviarà la seva alineació i seran Elfyn Evans-Scott Martin i Teemu Suninen-Marko Salminen els que pilotaran els dos Ford Fiesta WRC de l'equip. A més, participaran Martin Prokop-Jan Tomanek amb un Ford Fiesta RS WRC de l'anterior generació.

En WRC2 Pro seran 4 els R5 que participaran. Es tracta dels dos Škoda Fabia R5 Evo de Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen, líders provisionals, i Jan Kopecký-Pavel Dresler; el Ford Fiesta R5 de Gus Greensmith-Elliott Edmondson; i el Citroën C3 R5 de Mads Østberg-Torstein Eriksen.

La categoria WRC2 promet una gran batalla, amb 10 vehicles inscrits, entre els quals destaquen noms com Takamoto Katsuta (Ford Fiesta R5), Ole Christian Veiby (Volkswagen Polo GTI R5) o Nikolay Gryazin-Yaroslav Fedorov (Škoda Fabia R5), que aprofitaran l'absència del primer classificat, Benito Guerra, per a retallar-li punts. Cal assenyalar la presència dels catalans Nil Solans-Marc Martí a bord d'un Ford Fiesta R5.

JWRC, tercera cita
El campionat Júnior fa la seva tercera parada a Sardenya amb un total d'11 Ford Fiesta R2 inscrits. Entre ells hi haurà la jove promesa Jan Solans, amb Mauro Barreiro a la seva dreta, que estan demostrant el seu gran potencial i actualment ocupen la segona posició del campionat. Tom Kristensson, el primer classificat, no li ho posarà gens fàcil, com tampoc altres pilots de la talla de Dennis Rådström o Julius Tannert.