El WRC, una de les especialitats més seguides pels aficionats

20/05/2019

El Campionat del Món FIA de Ral·lis es consolida, per segon any consecutiu, com una de les especialitats més seguides arreu del món. Segons les xifres del promotor del WRC, la passada temporada 2018 van ser més de 4 milions els espectadors que van assistir a les diferents proves del mundial. En total es van celebrar 13 cites, la qual cosa significa una mitjana de 315.000 espectadors cada cap de setmana de ral·li.

Des de l'any 2013 l'assistència a aquesta competició ha augmentat en més d'un 30%, celebrant-se el mateix nombre de proves. Les més populars van ser les de Portugal, Argentina i Mèxic, mentre que la que obre la temporada, el tradicional Rallye Monte-Carlo, va duplicar la seva afluència de públic fins a aconseguir gairebé els 200.000 espectadors. El RallyRACC compta també amb unes xifres magnífiques, que cada any consoliden a la prova catalana com una de les més seguides d'Europa.

El director gerent del promotor del WRC, Oliver Ciesla, destaca aquest creixement: "El nombre d'espectadors del WRC es compara molt positivament amb el d'altres esports de motor de nivell mundial. De fet, en alguns països els nostres ral·lis han demostrat ser el major esdeveniment anual d'entreteniment, més gros que altres competicions i atraccions esportives com els festivals de música i les fires de la indústria".

A més, Ciesla explica que "l'ampliació del WRC a 14 ral·lis i la introducció de Xile al campionat de 2019 ofereix més possibilitats de creixement gràcies a la gran passió per l'automobilisme que veiem en els aficionats d'Amèrica Llatina". De fet, el recent estrenat Rally de Xile va deixar unes xifres de públic molt abundants, per la qual cosa es preveu que aquest any els números finals també siguin molt positius.

Des de fa dues temporades la lluita pel títol entre Sébastien Ogier, Thierry Neuville i Ott Tänak és un gran al·licient per la seva imprevisibilitat, no només quant a la presència d'espectadors en els ral·lis, sinó també pel temps de transmissió en televisió, i això dóna com a resultat que el 2018 es van superar les 14.000 hores d'emissió.

La pròxima cita és la de Portugal, amb base a Matosinhos, que se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny i que forma part, any rere any, de les que registren un nombre d'espectadors més elevat.