Xile: segon triomf de Tänak (Toyota); Ogier (Citroën) recupera el liderat

12/05/2019

Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) han superat una breu ratxa de problemes i han tornat a guanyar una cursa del WRC 2019, a Xile, després de la que ja havien aconseguit a Suècia a primers d'any, un extraordinari triomf que els retorna a la senda del títol i que confirma a l'actual mundial com un campionat en el qual els primeres espases tenen un nivell molt similar.

Les altres dues places del podi han estat per a les dues estrelles dels ral·lis de l'última dècada i mitja: Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) i Sébastien Loeb-Daniel Elena (Hyundai i20 Coupé WRC), autors tots dos equips d'una actuació d'altíssim nivell, amb un mà a mà que no ha baixat en intensitat fins que no han creuat la meta.

El ‘Copec Rally Chile' es va estrenar amb magnificència, els pilots en la seva gran majoria mai havien competit per aquestes pistes i a causa d'això es va poder veure una gran competició, amb no pocs problemes per a adaptar-se al nou terreny sud-americà. En línia general, els equips van protagonitzar un gran ral·li, molt emocionant a tots els nivells per l'humits i relliscosos en què es trobaven molts trams pròxims a la ciutat meridional de Concepción.

Divendres amb diferents alternatives
La prova xilena va arrencar el divendres amb el tram El Pinar (17,11 km), amb Jari-Matti Latvala (Toyota) marcant l'escratx, però ràpidament el seu company d'equip Ott Tänak va prendre la davantera i va començar a marcar un altíssim nivell. Els únics que van poder seguir-li el ritme en els primers trams van ser els seus rivals directes per al títol: Thierry Neuville (Hyundai) i Sébastien Ogier (Citroën). En la primera passada a El Puma els comissaris van onejar la bandera vermella i el tram va ser neutralitzat a causa de la mala ubicació d'alguns espectadors i això va afectar el pilot belga, al qual li van adjudicar un crono provisional 6,6 segons més lent que el de l'estonià, just la diferència que els va separar al final del primer bucle.

A la tarda, el líder de Toyota va aconseguir fer distància amb els seus perseguidors i Latvala es va posicionar en tercer lloc, entre Ogier i Neuville. D'aquesta manera, la primera jornada concloïa amb Ogier a 22,4 segons de Tänak, Latvala a 28,8 i Neuville a 29,5. Per la seva part, Sébastien Loeb anava millorant els seus temps i adaptant-se al Hyundai i20.

Dissabte amb accident de Neuville
El dissabte s'iniciava amb un Ott Tänak amb un còmode avantatge, però l'estonià no baixava el ritme i es mantenia al capdavant amb uns temps molt bons. Va ser un dia molt accidentat, primer Kris Meeke (Toyota) bolcava i cedia 6 minuts i mig, però el veritable esglai el donava Thierry Neuville, que va protagonitzar un terrible accident en l'octava especial del ral·li quan va colpejar un dels laterals i va donar diverses voltes de campana. El belga destrossava completament el seu Hyundai i tant ell com el seu copilot Nicolas Gilsoul van ser evacuats, encara que ja a l'hospital es va poder comprovar que no sofrien lesions.

El gran protagonista del dissabte va ser Sébastien Loeb, que va retallar una considerable distància amb els seus rivals i a més va marcar dos escratxos per un de Ogier, la qual cosa li va permetre col·locar-se en tercera posició a només 5,1 segons del seu gran rival, al mateix temps que el líder Tänak acabava el dia primer i amb un confortable mig minut just sobre l'actual Campió del Món.

Diumenge: mà a mà Ogier-Loeb… amb Tänak per davant
El ral·li començava el dia molt interessant i en el primer tram Meeke, en la seva lluita per avançar el màxim nombre de cotxes en la general, aconseguia l'escratx inicial, mentre que Loeb llimava 4" a Ogier. La cosa es posava roent i en el llarg Lircay (18,06 km) Ogier i Loeb aconseguien les dues primeres posicions, encara que amb l'astre de Citroën traient-li aquesta vegada 4,2 segons al de Hyundai. En el penúltim tram, era Loeb qui guanyava a Ogier… però només per 7 dècimes, amb Tänak tranquil·lament per darrere administrant el seu abundant avantatge.

L'última especial, Bio Bio 2, veia a un superb Tänak marcar el millor temps, gran colofó a una victòria justa, mentre que Ogier, Latvala, Loeb i Meeke finalitzaven a continuació, quedant definit per tant el mateix podi que havia lluït el ral·li durant tota la jornada.

Important operació de cara a la classificació de WRC2 Pro dels tres primers en aquest apartat: Kalle Rovanperä (Skoda Fabia R5), Mads Østberg (Ford Fiesta R5) i Gus Greensmith (Ford Fiesta R5), que després d'acabar per aquest ordre es col·loquen en 12 punts entre ells, amb l'absent Lukasz Pieniazek també dins d'aquest ajustat marge. Greensmith és el nou líder.

En WRC2 la victòria ha correspost al japonès Takamoto Katsuta (Ford Fiesta R5) per davant del mexicà Benito Guerra (Skoda Fabia R5), una vegada accidentat qui ostentava aquesta posició, el local Alberto Heller (Ford Fiesta R5). Guerra segueix líder de la provisional.

Després de dues incursions seguides a Sud-amèrica (Argentina, Xile), el WRC torna a Europa per a disputar un llarg periple de 7 proves, la primera d'elles la de Portugal (30 de maig a 2 de juny) i l'última el RallyRACC català (25 al 27 d'octubre).

Classificació final Copec Ral·li Xile 2019
1-Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), 3h15'53"8
2-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC), +23"1
3-Sébastien Loeb-Daniel Elena (Hyundai i20 Coupé WRC), +30"2
4-Elfyn Evans-Scott Martin (Ford Fiesta WRC), +1'36"7
5-Teemu Suninen-Marko Salminen (Ford Fiesta WRC), +3'15"6
6-Esapekka Lappi-Janne Ferm (Citroën C3 WRC), +3'45"4
7-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupé WRC), +4'39"0
8-Kris Meeke-Sébastian Marshall (Toyota Yaris WRC), +7'33"4
9-Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5, WRC2 Pro), 7'52"5
10-Mads Østberg-Torstein Eriksen (Citroën C3 R5, WRC2 Pro), +8'16"1