Rally Argentina, torna l'espectacle a les serres cordobeses

22/04/2019

La cinquena prova del WRC, el Xion Ral·li Argentina, es disputarà del 25 al 28 d'abril a les serres de Córdoba, en la que serà la 39a edició de la cursa i la segona parada de l'etapa llatinoamericana de la temporada. Es tracta d'una de les proves que normalment reuneix un gran nombre d'espectadors, ja que incorpora una gran varietat de trams, alguns emblemàtics i altres renovats, tots ells molt exigents. En total se celebraran 18 súper especials pels diferents paisatges de muntanya i les planes pampeanes, per a completar 347,50 km contra el crono.

La Súper Especial urbana de Villa Carlos Paz serà, igual que el 2018, la que donarà el tret de sortida del ral·li el dijous a la nit. El divendres serà una etapa de grans velocitats, en la qual l'acció es traslladarà al Valle de Calamuchita, on tindran lloc els trams de Las Bajadas-Villa del Dique, Amboy-Yacanto i Santa Rosa-San Agustín, tots ells a doble passada. La Súper Especial del Parc Temàtic de Villa Carlos Paz serà la que separarà el bucle del matí del de la tarda. El dissabte, el Valle de Punilla acollirà els trams de Tanti-Mataderos, Mataderos-Cuchilla Nevada i Cuchilla Nevada-Characato, també a dues passades i amb retorn al Parc Temàtic. L'epíleg de la prova es correrà al Valle de Traslasierra, amb els trams de Mina Clavero-Giulio Cesare i la dura prova de Copina-El Cóndor, que puja fins més de 2.100 metres i que es disputarà dues vegades, l'última d'elles com a Power Stage.

La lluita esportiva presidirà el ral·li
El campionat arriba al país sud-americà molt renyit, 5 punts separen als tres primers i, per tant, la lluita per la victòria serà, de nou, molt interessant. En total seran només 27 els equips que es mesuraran a la província de Córdoba, entre ells 10 World Rally Car, una inscripció molt pobra encara que de molta qualitat. Sense massa canvis entre els fabricants presents en el WRC per a aquest ral·li, Toyota Gazoo Racing WRT comptarà amb Ott Tänak-Martin Järveoja, Kris Meeke-Sebastian Marshall i Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila. Seran dos els Citroën C3 WRC que defensaran els interessos de l'esquadra francesa, els de Sébastien Ogier-Julien Ingrassia i Esapekka Lappi-Janne Ferm.

Els actuals líders en la classificació provisional de Constructors i de Pilots, Hyundai Shell Mobis WRT, són els únics que presenten canvis en la seva alineació. Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger tornen per fer equip amb Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul i Dani Sordo-Carlos del Barrio. Finalment, als comandaments dels Fiesta WRC d'M-Sport Ford WRT hi haurà Elfyn Evans-Scott Martin i Teemu Suninen-Marko Salminen.

En WRC2 Pro són tres els R5 inscrits, Gus Greensmith-Elliot Edmondson (Ford Fiesta R5), Mads Østberg-Torstein Eriksen (Citroën C3 R5) i Marco Bulacia Wilkinson-Fabián Cretu (ŠkodaFabia R5). L'actual líder, Lukasz Pieniazek, estarà absent, per la qual cosa els pilots presents aprofitaran l'oportunitat per a retallar-li punts. Per la seva banda, en WRC2 hi haurà sis equips: Benito Guerra-Jaime Zapata i Gabriel Morales-Paulo Nobre a bord d'Škoda Fabia R5; Takamoto Katsuta-Daniel Barritt, José Díaz-Alberto Heller i Pedro Heller, amb Marc Martí a la seva dreta, pilotaran Ford Fiesta R5; i Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak un Volkswagen Polo R5. Una eventual victòria o segon lloc del mexicà Guerra el catapultaria al lideratge provisional.