Tour de Corse, tot un clàssic amb novetats en el seu itinerari

25/03/2019

Del 28 al 31 de març Còrsega serà l'escenari de la quarta prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis, la primera de l'any que es disputarà completament sobre asfalt pur. L'escarpada illa francesa sempre augura grans dificultats i emoció en una cita mítica en la història dels ral·lis. Les carreteres estretes i revirades distribuïdes per l'orografia muntanyenca, juntament amb un asfalt abrasiu i uns trams en general llargs, seran els components que, com cada any, complicaran les coses als equips.

Amb base a Bastia, les 96 tripulacions inscrites hauran de completar un recorregut un 80% diferent al de l'edició de 2018, compost per 14 trams i un total de 347,51 km contra el crono. Porto-Vecchio serà, en aquesta ocasió, el lloc que veurà als pilots creuar el podi de sortida el dijous a la nit. El divendres l'acció se centrarà al sud de l'illa amb tres trams a doble passada, dos d'ells completament nous, que totalitzaran 121,82 km. En l'etapa del dissabte se'n disputaran uns altres tres, també a doble passada. Un d'ells serà Castagniccia, el més llarg del ral·li, en el qual els pilots hauran de completar 47,18 km. La jornada final constarà de dos trams, amb Calvi com a Power Stage.

El ‘Ral·li de les 10.000 corbes' arriba carregat d'emoció amb una llista d'inscrits molt abundant i lluites assegurades en cada categoria. Són 10 els cotxes World Rally Car inscrits. Toyota Gazoo Racing WRT, líders en la classificació provisional de Constructors i de Pilots, alinearà als seus tres habituals: Ott Tänak-Martin Järveoja, Kris Meeke-Sebastian Marshall i Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia i Esapekka Lappi-Janne Ferm defensaran els interessos del Citroën Total WRT.

Per la seva part, Hyundai Shell Mobis WRT comptarà amb un dels duets més coronats de la prova, Sébastien Loeb-Daniel Elena. També pujaran a un Hyundai i20 Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul i Dani Sordo-Carlos del Barrio, que ocupen un seient que en un principi estava destinat a Andreas Mikkelsen. Finalment, Elfyn Evans-Scott Martin i Teemu Suninen-Marko Salminen seran els que es posaran als comandaments del Ford Fiesta WRC d'M-Sport.

En WRC2 Pro només són dos els R5 inscrits, Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5) i Lukasz Pieniazek-Kamil Heller (Ford Fiesta R5) reprendran la seva lluita pel lideratge en una prova en la qual esperen agafar uns valuosos punts, atès que l'actual líder, Gus Greensmith, estarà absent. La participació en WRC2 és més generosa, amb 16 equips entre els quals cal ressaltar la presència dels catalans Nil Solans-Marc Martí, a bord d'un Ford Fiesta R5 d'M-Sport. El germà gran dels Solans s'estrena aquesta temporada en la cursa francesa. Entre els noms més destacats de la categoria hi ha Ole Christian Veiby-Jonas Andersson (Volkswagen Polo GTI R5), que encapçalen la classificació del mundial, Yoann Bonato-Benjamin Boulloud (Citroën C3 R5) i Adrien Fourmaux-Jamoul Renaud (Ford Fiesta R5).

Segona cita del JWRC
En JWRC la inscripció també és notable. Entre els pilots que pujaran als Ford Fiesta R2 hi haurà Jan Solans-Mauro Barreiro, que aniran a per totes després del podi aconseguit a Suècia, però corredors de la talla de Tom Kristensson, Roland Poom, Ken Torn o Dennis Radström no els posaran les coses gens fàcils.