RallyRACC, dia 1: Shakedown i sortida a Salou, i primer tram a Barcelona

25/10/2018

Torna el tram urbà a la ciutat de Barcelona, sent la quarta vegada des que el RallyRACC és puntuable per al Campionat del Món. Es tracta d'un recorregut que podria caracteritzar-se com a lent però que amaga la seva dificultat. Es disputa en la part baixa de la muntanya de Montjuïc, a la zona on es troba el recinte firal, amb la sortida i arribada situades en l'avinguda Reina Maria Cristina, on també hi haurà el parc tancat previ a la sortida, que converteix tota la zona en molt interessant.

La caravana de participants, que avui sortirà de Salou a les 13.15 hores després d'haver-se efectuat el Shakedown, arribarà a dita avinguda de Barcelona a partir de les 15 hores i l'especial començarà a les 18.08 hores. En aquestes tres hores de marge, els pilots protagonitzaran diversos actes de promoció i també es podrà veure l'evolució d'una selecció de vehicles amb història, que un any més farà les delícies dels aficionats.

Per tractar-se d'una prova pensada i dissenyada per al gaudi de l'espectador, tot el tram és una zona de públic, convenientment delimitada per procurar la màxima seguretat a pilots i espectadors. La zona de l'avinguda és un lloc ideal per comprovar les diferències entre vehicles i controlar l'entrada i el final de tram. La zona central que envolta la Font Màgica és possiblement la més atractiva i àmplia atès que permet desplaçaments. Finalment, les escales d'accés al Palau Nacional ofereixen una vista impecable del gir de 180 graus que els cotxes han de donar just davant d'aquesta ubicació.

S'accedeix a peu des de la boca del metro o l'estació d'autobús de la plaça d'Espanya, encara que també s'hi pot arribar des del carrer Lleida i fins i tot des del Palau Nacional, on hi haurà l'aparcament que pot servir als afeccionats que vinguin de fora de Barcelona, tot i que si es tria aquesta opció cal tenir en compte que no es podran moure en no tenir enllaç amb les altres zones del circuit.

"Barcelona inaugura la tardor automobilística amb una nova edició del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA"

Parlem amb Marta Carranza, Comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona que accedeix a una entrevista per reforçar el retorn del tram de Barcelona al RallyRACC.

Novament el RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA torna a Barcelona.
Efectivament, després d'un any de pausa, Barcelona acull novament el tram urbà del RallyRACC, a Montjuïc, que a partir d'ara serà biennal. Creiem que aquest tram tornarà a despertar la màxima expectació entre la ciutadania de la ciutat.

Barcelona és un referent internacional, com a ciutat, i singularment, com a ciutat esportiva, i aquest ral·li és un dels millors del circuit internacional. La nostra voluntat és participar en aquells projectes esportius que aportin un benefici als ciutadans i ciutadanes, i que es realitzin amb criteris d'alta qualitat. I el RallyRACC mostra clarament un altíssim nivell d'exigència esportiva i de gestió.

Quina vinculació té la ciutat amb l'esport del motor?
La vinculació de la ciutat amb el món del motor ve de lluny. De sempre la ciutat ha estat vinculada a la indústria de l'automòbil, també en l'organització d'exposicions, com el saló de l'Automòbil del 1922. A més, la ciutat també compta amb una llarga tradició en l'organització i celebració de curses automobilístiques; la pujada a l'Arrabassada el 1922, les primeres curses al canòdrom Parque Sol de Baix de la Travessera de les Corts, el 1949, o el Gran Premi Penya Rhin  puntuable per al Gran Premi d'Espanya, entre d'altres. Tots aquests esdeveniments van permetre consolidar la configuració del circuit de Montjuïc com escenari d'organització dels certàmens automobilístics, també de motociclisme, més importants del moment, tant nacionals com internacionals. Estic pensant en la celebració de curses emblemàtiques com el Gran Premi Internacional de Barcelona (posteriorment Gran Premi d'Espanya), les 24 hores motociclistes de Montjuïc... proves que formen part del imaginari del món del motor de la ciutat.

Què representa aquest ral·li per a la vida esportiva de la ciutat?
Barcelona també té el repte constant de participar en l'organització i celebració d'esdeveniments esportius. Poder acollir el RallyRACC és un orgull, no només pel seu prestigi internacional també perquè ens dóna l'oportunitat de treballar al costat d'una entitat tant important per a la nostra ciutat com és el Reial Automòbil Club de Catalunya. Vull aprofitar per reconèixer la tasca que fa el RACC a la nostra ciutat, una entitat centenària que a més d'oferir als seus socis tota mena de serveis relacionats amb el món del motor i de realitzar una intensa activitat en pro de la seguretat viària, és també un referent en l'organització de competicions d'automobilisme així com en la promoció de pilots. Una icona en la xarxa d'agents esportius de la nostra ciutat.

Quin paper juga el RACC amb una Barcelona sostenible?
Barcelona aposta fortament per la mobilitat sostenible, amb diverses propostes a nivell de ciutat com és la celebració de la Setmana de la Mobilitat sostenible, per exemple, en la qual el RACC participa. Barcelona té com a prioritat crear un aire més saludable i un espai públic confortable que afavoreixi la convivència ciutadana i per això col·laborem amb entitats que també treballin en aquesta direcció.