Sardenya: Més velocitat que en la passada edició.

04/06/2018

El 2018 la prova italiana del WRC, el Rally Itàlia-Sardenya, serà la setena del calendari i comptarà amb 20 trams cronometrats que arribaran fins als 313,46 quilòmetres de velocitat en un recorregut total de 1.386,38, a realitzar-se per un elenc de 50 equips del dia 7 al 10 de juny. La seu continuarà sent la ciutat de L'Alguer (Alghero), just a l'oest de la illa.

La competició s'iniciarà el dijous 7, amb la súper especial d'Ittiri Arena (2 km), mentre que durant la jornada del divendres 8 es faran quatre trams a doble passada: Tula (21,99 km), Castelsardo (14,52 km), Tergu-Osilo (14,14 km) i Monte Baranta (10,78 km), per totalitzar 122,86 quilòmetres cronometrats sobre terra.

L'etapa més exigent serà la del dissabte, amb 146,56 km de velocitat i dividida en tres trams diferents que els pilots realitzaran dues vegades: Coiluna-Loelle (14,95 km), Monti di Ala (28,52 km) i Monte Lerno amb el seu famós salt, especial que passa a ser la més llarga de la prova amb 29,11 km i que complicarà l'evolució dels participants en realitzar-se consecutivament i sense assistència aquestes dues cronometrades de gran longitud. Les citades especials conformaran un bucle partit únicament per la curta súper especial d'1,40 km a la ciutat d'Ittiri, que farà d'engranatge entre ambdues parts. El diumenge, com ja és habitual, es farà la jornada més reduïda repetint dues vegades les especials de Cala Flumini (14,06 km) i la curta Sassari-Argentiera (6,96 km), sent aquesta en la seva segona passada el Power Stage per completar 42,04 km contra el crono, un dia idèntic al de l'anterior edició.

Cinquanta són els equips que s'han inscrit en aquest ral·li, amb M-Sport Ford alineant a Sébastien Ogier, Elfyn Evans i Teemu Suninen a bord dels Fiesta WRC; Hyundai Motorsport amb Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen i Hayden Paddon en els i20 WRC; Citroën Total Abu Dhabi WRT repetint amb Craig Breen i Mads Øtsberg, atès que Kris Meeke ha estat apartat de l'equip; a més de Jari-Matti Latvala, Ott Tänak i Esapekka Lappi amb els Yaris WRC del Toyota Gazoo Racing WRT, com a equips oficials. Tancant la categoria reina també hi assistiran Martin Prokop, Yazeed Al Rajhi i el pilot amb el sobrenom de Piano', els tres amb Ford Fiesta RS WRC, a més de Cyrille Feraud amb Citroën DS3 WRC.

Sense Dani Sordo a les files del Hyundai Shell Mobil WRT, ni tampoc Nil Solans en WRC2, tan sols un espanyol estarà a Itàlia. Es tracta de Borja Rozada, que copilotarà a Benito Guerra en WRC2 (Skoda Fabia R5). En aquesta categoria hi haurà 12 participants, entre els quals no hi serà l'actual líder de la categoria, Pontus Tidemand, sent una bona oportunitat per a Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) per retallar punts. Quatre pilots participaran en WRC3. La prova no és puntuable pel JWRC.