Rally Portugal: Retorn a Porto amb 11 equips espanyols

14/05/2018

La sisena cita del Campionat del Món FIA de Ral·lis, Portugal, se celebrarà del 17 al 20 de maig i oferirà dues significatives novetats en l'itinerari respecte l'anterior edició. Es tracta del retorn el primer dia de la Porto Street Stage i el fet que el diumenge l'especial de Montim es repeteixi en dues ocasions en detriment de Luílhas, que en aquesta edició només veurà el pas dels cotxes una sola vegada, mentre que el Power Stage serà l'últim tram, la segona passada per Fafe. La ronda portuguesa del WRC presenta una llista d'inscrits de 88 equips i un itinerari cronometrat de 358,19 km amb 20 trams.

Puntuable per al mundial des de 1967, un dels al·licients d'aquest any és veure si, com va ocórrer en l'última edició, Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) poden sumar una nova victòria. Seria la sisena en aquesta prova i d'aconseguir-la es convertirien en el tàndem més guardonat a Portugal, posició que actualment comparteixen amb el mític duet format per Markku Alén-Ilkka Kivimaki.

Poques però importants novetats
El ral·li comença el dijous 17 a Paredes amb el Shakedown, a les 18.10 hi haurà la cerimònia de sortida oficial a Guimarães (Campo de São Mamede), d'aquí, l'escamot seguirà cap al circuit de Lousada per fer la Súper Especial a les 19.03 hores.

El divendres 18 de maig es disputa gairebé tot l'itinerari en els trams de l'Alto Minho, amb doble pas per Viana do Castelo, Caminha i Ponte de Lima, tots ells sense canvis respecte a l'any anterior. El final del dia suposa el retorn al centre de Porto amb el Porto Street Stage' (1,95 km), que es repeteix en dues ocasions de forma consecutiva.

El dissabte, el ral·li el forma un bucle que arrenca amb Vieira do Minho i segueix per Cabeceiras de Basto i, com és ja tradició, amb Amarante, que amb 37,6 km torna a ser l'especial més llarga i exigent de la cita. L'últim dia concentra una altra de les novetats, amb els trams de Montim i Fafe, que es repeteixen dues vegades, i Luílhas que es corre una vegada. Sens dubte, el tram i el salt més especial i espectacular és el de Fafe, que serà el plat principal de l'última jornada, la segona passada de la qual serà el Power Stage.

Interessant llista d'inscrits, amb molts espanyols
La llista d'inscrits de la cita lusitana la componen un total de 88 equips. Entre ells destaca la presència de 14 World Rally Car, la participació de 17 cotxes en WRC2 i altres 14 vehicles en WRC3, així com una significativa nòmina de R5. Aquest any, el Vodafone Rally de Portugal també compta amb 14 inscrits en el WRC Junior.

En WRC, M-Sport alinearà a Sébastien Ogier, Elfyn Evans i Teemu Suninen, amb els seus respectius Ford Fiesta WRC. Thierry Neuville, segon en la provisional, encapçala el cartell de Hyundai, que compta amb el representant espanyol Dani Sordo, Hayden Paddon i Andreas Mikkelsen, tots amb l'i20 Coupé WRC, encara que Sordo no aportarà punts de Constructors. Per la seva banda, Toyota, amb el Yaris WRC, estarà present amb Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi, autor del Millor Salt de 2017, i Ott Tänak, que arribarà a Portugal molt motivat després de conquerir la seva primera victòria de l'any a Argentina. Citroën es presenta també amb tres C3 WRC: Kris Meeke, que va guanyar el Vodafone Rally de Portugal el 2016, Craig Breen i Mads Østberg.

A més de Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 WRC núm. 6), Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R5 núm. 38) tornaran a provar sort en WRC2, representant a Espanya. En WRC2 també es compta amb la presència de Borja Rozada, que copilota al mexicà Benito Guerra (Skoda Fabia R5 núm. 47).

Fora ja dels campionats mundials hi ha ni més ni menys que uns altres 9 equips espanyols: Roberto Blach-José Murado (Peugeot 208 R2 núm. 112), Francisco Dorado-Roi Torrente (Peugeot 208 R2 núm. 115), Iván Medina-Yeray Mújica (Peugeot 208 R2 núm. 118), Juan Manuel Mañá-Borja Odriozola (Peugeot 208 R2 núm. 119), Josep Bassas-Manel Muñoz (Peugeot 208 R2 núm. 121), Jan Solans-Mauro Barreiro (Peugeot 208 R2 núm. 124), Ramon Cornet-Daniel Noguer (Peugeot 208 R2 núm. 126), Alberto Sansegundo-Juan Luis García (Peugeot 208 R2 núm. 127) i Álvaro Pérez-Brais Mirón (Peugeot 208 R2 núm. 130).