Argentina, arriba la cursa del con sud

23/04/2018

La prova del con sud del WRC 2018, el Rally Argentina, correrà la seva 38 edició del 26 al 29 d'abril; aquesta és una prova que agrada a participants i afeccionats en incorporar gairebé sempre novetats en el seu recorregut, amb una gran varietat de trams, alguns emblemàtics i altres de nous, però sempre exigents, considerada una prova clàssica al calendari que sempre es reinventa. En aquesta ocasió, la festa inaugural es traslladarà a Villa Carlos Paz amb una Súper Especial nocturna el dijous 26 d'abril, la qual cosa fa preveure que sigui un atractiu important per omplir la ciutat de públic, molt bolcat en el que és un dels esdeveniments que més gent mou en aquest llunyà país centreamericà.

Per aquesta edició, el recorregut es considera, des de l'organització, un dels més prometedors de les últimes edicions. Després del debut a Villa Carlos Paz, el divendres 27 l'acció es traslladarà al Valle de Calamuchita amb dues passades per Las Bajadas/Villa del Dique, Amboy/Yacanto (que torna després de tres anys sense fer aquesta especial) i Santa Rosa/San Agustín. Entre un i altre bucle, els participants realitzaran dues vegades la llarga Súper Especial Parque Temático, de més de 6 km.

El major nombre de novetats es concentrarà durant el dissabte 28. El dia s'aixecarà amb un tram absolutament nou en el WRC, Tanti/Mataderos, un traçat virat alhora que veloç, on els pilots podran traçar i posar a prova la seva perícia en les corbes àmplies. Seguiran les cronometrades dels Gigantes/Cuchilla Nevada i Cuchilla Nevada/Río Pintos que inclou trossos de tram disputats en altres edicions, l'última de les quals sent la més llarga de la cita, amb més de 41 km de velocitat. Com en el dia anterior, la jornada es desenvoluparà en dos bucles iguals i amb una doble passada a la Súper Especial del Parque Temático intermèdia.

L'últim dia transcorrerà al Valle de Traslasierra, amb una nova versió de l'icònic tram El Cóndor, aquesta vegada disputat des de Copina. Aquest canvi de direcció oferirà una perspectiva diferent per tots i es preveu que serà selectiu i molt emocionant per a corredors i espectadors. El dia es completarà amb una passada per Giulio Césare/Mina Clavero. Ambdós trams es realitzaran en dues ocasions també, amb la Power Stage en l'última passada al Cóndor.

En total, 18 trams al llarg d'aquests quatre dies sumant 360,61 km contra el crono, i amb un recorregut de 1.383,62 km, conformaran aquesta edició del popular Rally Argentina, en el qual l'organització ha prioritzat l'espectacle però també la seguretat.

Dani Sordo i Nil Solans, els representants espanyols i pilots RACC
Les quatre estructures oficials d'aquest any baixaran amb tots els seus pilots del podi del 38è Rally Argentina. M-Sport Ford WRT ha inscrit com és lògic a l'actual líder Sébastien Ogier, a més del gal·lès Elfyn Evans i al finlandès Teemu Suninen. Líder en constructors, Hyundai Shell Mobis WRT, torna al país argentí amb l'últim guanyador a Argentina en les seves files, Thierry Neuville, així com el noruec Andreas Mikkelsen i l'espanyol Dani Sordo. El pilot RACC mundialista, juntament amb de Nil Solans en WRC2 (i els seus copilots respectius Carlos del Barrio i Miquel Ibàñez), seran els únics representants espanyols.

Citroën Total Abu Dhabi WRT comptarà amb Kris Meeke, qui va obtenir el primer triomf de la seva carrera en l'edició 2015 del Rally Argentina, a més de Craig Breen i Khalid Al Qassimi. I Toyota Gazoo Racing WRT participarà amb els finlandesos Jari-Matti Latvala i Esapekka Lappi, a més d'Ott Tänak.

En WRC2, l'equip Skoda Motorsport comptarà amb Pontus Tidemand i Kalle Rovanperä, que s'enfrontaran a pilots locals grans coneixedors dels camins argentins com els paraguaians Gustavo Saba (Skoda Fabia R5), Diego Dominguez (Hyundai i20 R5), el xilè Pedro Heller (Ford Fiesta R5), el bolivià Marco Bulacia Wilkinson (Ford Fiesta R5), entre d'altres. En total, 30 equips inscrits, una xifra molt justa encara que d'altra banda habitual últimament.