Tour de Corse: Ogier i Ford, del primer a l'últim tram

08/04/2018

Amb el seu contundent triomf a Còrsega, del primer a l'últim tram, Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) no només han aconseguit el seu tercer triomf de l'any sinó que han reforçat el seu liderat en el Campionat del Món FIA de Ral·lis en Pilots i Copilots, al mateix temps que M-Sport Ford s'acosta a un liderat en Constructors que segueix ostentant Hyundai Motorsport. Després de molt moviment en les altres dues places del podi, aquestes han correspost finalment a uns ràpids Tänak-Järveoja (Toyota) i Neuville-Gilsoul (Hyundai).

Còrsega és una illa molt especial i el cèlebre Tour una de les proves més conegudes del Campionat del Món. Des que va tornar a la puntuabilidad pel WRC després dels cinc anys que la cursa francesa es va disputar a la zona d'Alsàcia, la FFSA li ha volgut donar al ral·li insular una certa part de l'aurèola que la va fer famosa, realitzant trams molt llargs i recorrent zones per les quals l'automobilisme havia creat història, amb la base de competició instal·lada a Bastia si bé el final de ral·li ha tingut lloc a Ajaccio.

Ogier (Ford) arrenca fort
La primera etapa constava de dos trams de 49,03 i 13,55 km als quals s'havien de donar dues voltes. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) van dominar el dia des del primer tram cronometrat (van aconseguir tres scratch, el quart va ser per Lappi i Toyota), finalitzant amb 33,6" sobre Neuville-Gilsoul (Hyundai), amb Meeke-Nagle (Citroën) i Tänak-Järveoja (Toyota) molt a prop, els quatre equips amb menys de 45" entre ells, un cotxe de cada marca en els llocs més alts de la provisional! En aquest primer dia es produïa la retirada per sortida de Sébastien Loeb-Daniel Elena (Citroën), segons en el primer tram però als quals un rebot en una cuneta els sorprenia en el segon.

Meeke, fora; Ogier, domina
En el segon dia tres eren les especials a repetir dues vegades, amb 68,45 km de velocitat per volta, una jornada en la qual Ogier acabaria amb 49,5" d'avantatge sobre Ott Tänak (Toyota), que amb una conducció consistent i sense errors aconseguiria deixar enrere als que durant la major part del dissabte havien protagonitzat bona part del relat del dia i que a l'últim moment sucumbirien. Kris Meeke (Citroën), que havia aconseguit igualar a Thierry Neuville al final de la penúltima especial, se sortia en l'últim tram, la mateixa especial en la qual Tänak aconseguia arrabassar la segona posició al belga de Hyundai, encara que per només una dècima de segon. Loeb, sense cap aspiració en la general, havia dominat tres especials i Esapekka Lappi (Toyota) ho havia aconseguit en dos d'altres, sent Tänak el tercer vencedor de la jornada. Ogier sempre va estar a l'espera, dominant la cursa amb gran mestratge i amb una sensació de domini habitual en ell quan les coses li surten bé.

Diumenge de victòria per Ogier
En el tercer i últim dia dos eren els trams, amb Vero-Sarrola-Carcopino (55,17 km) com a tram estrella del dia i del propi ral·li. Amb quatre pilots en menys de 55", Ogier, Tänak, Neuville i Lappi, tot podia ocórrer atès que el primer desafiament al que havien d'enfrontar-se tots era aquest mig centenar llarg de quilòmetres cronometrats inicials.

Ott Tänak demostrava gana de segona posició i aconseguia un gran scratch per davant d'un grupet molt atapeït, però a més de 12", amb Meeke, Neuville i Ogier en menys de 1" entre ells. Entre els afectats d'aquesta llarga especial Lappi, que punxava i perdia tant temps que ja no figuraria en el podi d'arribada. Amb 31" al seu favor, realment el ral·li estava decidit a favor d'Ogier, ja que els 16,25 km de la powerstage no s'esperava que canviés les coses, Lappi s'adjudicava els 5 punts, seguit de Loeb, Ogier, Meeke i Tänak.

Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupé WRC) van efectuar un bon ral·li, sempre en posicions immediatament darrere dels grans protagonistes, de manera que la seva 4a plaça absoluta, a un minut llarg del seu cap de files Neuville, pot considerar-se un resultat satisfactori.

Estupenda victòria per a Jan Kopecky (Skoda) en WRC2, nou líder de la categoria, i de Jean-Baptiste Franceschi (Ford) en J-WRC3. Quant a Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R5) van realitzar un ral·li ple de problemes, finalitzant en un llunyà 8è lloc de WRC2 que no obstant això els permet sumar 4 nous punts.

Després d'aquesta apassionant cita sobre asfalt, el mundial marxa de nou d'Europa, traslladant-se a Argentina, ja en plena tardor a Sud-amèrica, amb la cinquena prova que es disputarà entre els dies 26 i 29 d'abril.

Classificació final Corsica Linea Tour de Corse 2018
1-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), 3h.26'52"7
2-Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), +36"1
3-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), +1'07"5
4-Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupé WRC), +2'02"6
5-Elfyn Evans-Phillip Mills (Ford Fiesta WRC), +2'06"1
6-Esapekka Lappi-Janne Ferm (Toyota Yaris WRC), +2'33"5
7-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupé WRC), +2'43"4
8-Jan Kopecky-Pavel Dresler (Skoda Fabia R5, WRC2), +10'34"8
9-Kris Meeke-Paul Nagle (Citroën C3 WRC), +10'40"5
10-Yoann Bonato-Benjamin Boulloud (Citroën C3 R5, WRC2), +12'26"0