Còrsega, cita important per a Dani Sordo i Nil Solans

04/04/2018

L'imminent "Corsina linea Tour de Corse 2018", quarta prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis, veurà a la sortida a dos equips espanyols: Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupé WRC, núm 6) i Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R5, WRC2 núm 36). Tots dos aspiren a tot en aquesta cursa insular francesa, cadascun lògicament en la seva respectiva categoria.

Per Dani Sordo, 3r el 2017 i 1r el 2014 quan la prova només puntuava per l'IRC, un altre podi després del segon lloc a Mèxic seria magnífic per encarar la resta de la temporada en una bona posició, encara que cal tenir present que el seu programa aquest any no és complet. Sobre aquest tema, Sordo afirma que: "Estic content amb el nostre resultat de Mèxic i espero que puguem continuar amb aquest nivell de rendiment a l'asfalt de Còrsega. Es tracta d'un ral·li que sempre gaudeixo i que requereix un enfoc molt específic. Amb llargues especials muntanyenques, Còrsega és realment un esdeveniment clàssic d'asfalt que obliga a una gran concentració, corba a corba, sempre estem girant el volant durant els trams, la qual cosa el converteix en un desafiament molt físic. Les notes precises són crucials per un bon rendiment. Estic desitjant començar!".

Igual que per Sordo, aquest ral·li serà el tercer de Nil Solans en el present mundial, si bé només el segon essent dins la categoria WRC2. El Campió del Món Júnior i de WRC3 de la passada campanya formarà part de l'esquadra M-Sport, que presentarà en aquest ral·li dues unitats Ford Fiesta R5 que pilotaran Solans i el britànic Gus Greensmith.

Nil Solans: "Realment m'encanta aquest ral·li d'asfalt tan peculiar per unes carreteres tant desafiadores que el fan un esdeveniment realment divertit de conduir. L'any passat vam iniciar la nostra temporada en aquest ral·li i vam obtenir una de les nostres millors victòries en el Júnior WRC. Va ser definitivament un punt culminant de l'any però tinc clar que aquesta temporada serà difícil reeditar un èxit així en WRC2".

"A més, serà el nostre primer ral·li d'asfalt amb el Fiesta R5 i també amb els pneumàtics Dmack. Hi haurà moltes coses noves per aprendre, però esperem fer un bon progrés durant totes les etapes de la cursa. Les especials tan llargues són el principal desafiament, de vegades pot ser difícil mantenir el mateix ritme, la mateixa velocitat durant tot un tram, per això haurem de concentrar-nos molt i amb una mica de sort podrem sortir amb més bones experiències del Tour de Corse".