Arriba Còrsega, torna l'asfalt

27/03/2018

Quarta cursa del WRC 2018, el Tour de Corse serà el ral·li que reunirà als seguidors del Campionat del Món FIA de Ral·lis per disputar la segona cursa d'asfalt de la temporada, primera sencerament sobre aquest tipus de pis. Aquesta cita serà del 6 al 8 d'abril. Còrsega sempre és una competició especial, considerada mítica per la seva llarga història i que des que va viure la tornada del mundial a les seves carreteres, s'ha reinventat per aportar al mundial una bona part dels elements que la van fer famosa fa anys.

Trams llargs, les possibles interferències meteorològiques i la dificultat que presenta una orografia sinuosa i d'asfalt abrasiu són els elements que els equips hauran de tornar a fer front. La de Còrsega serà la segona de les tres cites que veuran a Sébastien Loeb participar novament en una cursa del WRC, després de la ja disputada a Mèxic i abans que això torni a succeir en el RallyRACC. Loeb-Elena van guanyar a Còrsega en 2008, quarta consecutiva aquell any, precisament l'última vegada que aquesta prova del WRC es va disputar a l'illa abans d'iniciar el seu periple de cinc anys a Alsàcia.

Guanyador de l'edició de 2016, no cal oblidar a l'altre Sébastien, Ogier, l'actual número u del món que apareixerà a Còrsega com a líder del campionat mundial. Estarà Loeb en la lluita pel triomf? La seva gran actuació a Mèxic i la qualitat que no ha de demostrar l'estrella de Citroën fan pensar que si, i la batalla que pot protagonitzar amb Sébastien Ogier (Ford) i també amb Thierry Neuville (Hyundai), guanyador en 2017, pot ser emocionant. El duel franc belga promet interès. Tres guanyadors a Còrsega lluitant perquè un d'ells torni a ser el rei de la illa, i si hi sumem Jari-Matti Latvala (Toyota), que va vèncer el Tour de Corse en 2014 i 2015, trobem als quatre últims guanyadors, ni res ni menys que els de les 12 últimes edicions lluitant entre si! Millor impossible!

Atès que el nombre d'especials en l'actual edició són dues més que fa un any, la prova s'anuncia una mica més dura pels 92 equips inscrits, amb alguna d'aquestes especials inèdita. Els 55,17 km de l'especial 11 (VeroSarrola-Carcopino), el tram més llarg del Tour de Corse des de 1986, es correrà el diumenge i serà la penúltima del ral·li, per la qual cosa no seria d'estranyar que tingués un paper preponderant en la classificació.

L'organitzador, la Fédération Française du Sport Automobile, anuncia que el 60% de l'itinerari és nou o amb sensibles modificacions en relació a l'última edició. La prova tindrà 333,48 km cronometrats, repartits en 12 especials. La cursa dels 10.000 viratges ja és a punt, començarà el divendres 6 a Bastia, al nord de la illa, ciutat que serà el centre neuràlgic de la prova, finalitzant a la capital, Ajaccio, el diumenge 8. Per a més informació: www.tourdecorse.com