Ral·li Mèxic: Ogier-Ingrassia i M-Sport/Ford recuperen el comandament

11/03/2018

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia (Ford Fiesta) han aconseguit la seva segona victòria de la temporada i tornen a fer-ho a Mèxic, on ja havien guanyat en 2013, 2014 i 2015 amb Volkswagen, per la qual cosa recuperen la primera posició provisional del mundial en una prova amb moltes alternatives al llarg de les quatre jornades. Després de liderar la cursa al final del segon dia, els espanyols Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20) han finalitzat en una brillant segona plaça per davant de Kris Meeke-Paul Nagle (Citroën C3), els quals en l'antepenúltima especial van estar a punt d'abandonar després d'una bolcada.

La tercera prova del Campionat del Món de Ral·lis 2018, l'anomenat Guanajuato Corona México, canviava radicalment d'escenari pel que fa al que s'havia vist en les dues cites precedents, Monte-Carlo i Suècia, sent la primera sobre terra amb la particularitat de disputar-se a una altitud sobre el nivell del mar considerable que modifica el rendiment dels motors. Per davant, els 29 equips que prenien la sortida tenien un total de 22 especials i 344 km cronometrats dividits en quatre jornades, que s'iniciaven el dijous a la nit amb la Súper Especial de Guanajuato, on els líders provisionals del mundial, Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, començaven marcant el millor temps amb el Hyundai.

Indubtablement tota l'atenció estava centrada en el retorn de Sébastien Loeb-Daniel Elena, que tenien un inici una miqueta discret en els primers cronos, doncs en el bucle que obria la jornada del divendres i després d'un primer tram que s'adjudicaven Kris Meeke-Paul Nagle(Citroën C3), eren els espanyols Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20) els que passaven a liderar la competició després de guanyar dues especials consecutives, posició que mantenien fins al terme d'aquest segon dia amb una petita renda de 7''2 sobre Loeb i 11'' pel que fa al Toyota Yaris d'Ott Tänak-Martin Järveoja, que vencien en els trams 8 i 9 mentre la resta de triomfs parcials quedaven molt repartits entre Suninen-Markkula (Ford), Meeke-Nagle(Citroën), Loeb-Elena (Citroën) i Ogier-Ingrassia (Ford).

Després de 157 km contra el crono, Evans-Barritt (Ford) abandonaven en el tram 4 en bolcar en una compressió quan rodaven en la tercera plaça. A més, diversos problemes acuitaven a Neuville, que es veia penalitzat per sortir en primera posició, retirant-se també Lappi-Ferm (Toyota) i Suninen-Markkula (Ford), en tots dos casos per sortida de carretera.

Només iniciar l'etapa del dissabte, amb 140 km cronometrats per davant i nou especials, arribava l'abandó d'Ott Tänak en concloure la primera de la jornada per una avaria en el motor, la qual cosa suposava un canvi en el cap de la cursa doncs Loeb era el nou capdavanter en l'únic tram que guanyava. Els dos següents eren per Meeke i Ogier, però en la quarta especial del dia, la selectiva de Guanajuatito amb els seus gairebé 31 km, ens deixava les punxades de Loeb i Sordo, fins a aquest moment primer i segon respectivament, separats amb prou feines per 3'', la qual cosa situava a Ogier al comandament de la cursa després d'adjudicar-se tres especials consecutives, posició en la qual anava a concloure aquesta penúltima etapa amb 35''9 sobre Meeke, que cedia mig minut en una virolla, i 46''8 pel que fa a Sordo, ja que Loeb tenia que aturar-se en l'especial a canviar la roda i queia al cinquè lloc per darrere de Mikkelsen-Jaeger (Hyundai) i sense opció de victòria per al francès.

L'última jornada s'iniciava amb la bolcada de Kris Meeke en el primer dels tres trams que restaven, sent l'últim d'ells el Power Stage. No obstant això, aquesta vegada Meeke aconseguia retornar el seu Citroën a la pista amb l'ajuda dels afeccionats, però perdia gairebé 50'' i la segona plaça, que ara tornava a recuperar Dani Sordo, per la qual cosa mancant una especial Ogier avantatjava a l'espanyol en 55''2.

No deixava passar l'oportunitat Sébastien Ogier en el Power Stage, sumant els 4 punts de la segona plaça a la seva victòria número 42 en el mundial de ral·lis en una especial que guanyava Tänak i en la qual completaven les cinc primeres posicions Jari-Matti Latvala, Thierry Neuville i Andreas Mikkelsen, sent sisè Sébastien Loeb. Dani Sordo patia una punxada i se situava novè, però afortunadament no veia perillar la seva segona posición final, encara que per moments el pilot del RACC va sofrir de valent.

Pontus Tidemand-Jonas Andersson (Skoda Fabia) vencien en WRC2, una categoria en la qual començaven la seva participació els catalans Nil Solans-Miki Ibàñez (Ford Fiesta), però en la qual no tenien massa sort doncs el divendres no arribaven a completar el primer tram mentre el dissabte també abandonaven, encara que per fortuna tornaven a la cursa el diumenge i sumaven uns punts que poden ser molt importants a final de temporada. També a Mèxic estava present el copilot espanyol Marc Martí al costat del mexicà Ricardo Triviño, mentre que Borja Rozada, que tenia prevista la seva presència al costat de Benito Guerra, no sortia en incendiar-se el seu Skoda durant els dies previs.

La propera cita del Campionat del Món FIA de Ral·lis serà a Còrsega del 5 al 8 d'abril.

Classificació final Rallye Guanajuato Corona México 2018
1-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), 3h53'58''0
2-Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupé WRC), +1'13''6
3-Kris Meeke-Paul Nagle (Citroën C3 WRC), +1'29''2
4-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupé WRC), +1'48''4
5-Sébastien Loeb-Daniel Elena (Citroën C3 WRC), +2'34''6
6-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), +9'13''0
7-Pontus Tidemand-Jonas Andersson (Skoda Fabia R5, 1r WRC2) +10'34''7
8-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), +15'47''1
9-Gus Greensmith-Craig Parry (Ford Fiesta R5), +17'19''3
10-Pedro Heller-Pablo Olmos (Ford Fiesta R5), +24'28''1