Mèxic, un ral.li d'alçada amb el retorn de Loeb i Sordo

07/03/2018

La tercera cita del Campionat del Món FIA de Ral.lis és el Guanajato Corona Mèxic 2018, una prova que se celebra del 8 a l'11 de març i que aquest any celebra el 15è aniversari amb diverses novetats, com poden ser el retorn de la prova al Teatro Juárez per iniciar la primera súper especial del dijous dia 8, el Monster Street Stage, o el nou tancament del ral·li amb la Power Stage de Las Minas, que es repeteix en dues ocasions. De totes maneres, òbviament el gran punt d'interès d'aquest ral·li és l'esperat retorn del pluricampió Sébastien Loeb al volant d'un Citroën C3 WRC.

Amb un itinerari compost de 22 trams cronometrats (344,49 kms) i més de mil quilòmetres de recorregut, el Ral·li Mèxic és una cita de gran dificultat tècnica per als pilots i els seus equips, en tenir una bona part dels seus trams a elevades altures sobre el nivell de mar i obligant a pensar estratègies perquè els motors no perdin aquest tant per cent de potència que aquesta circumstància els obliga.

Aquest recorregut no difereix molt del de l'última edició, escurçant-se un tram molt temut el divendres, El Chocolate (31,44 kms), i repetint-se la doble Súper Especial a l'Autòdrom de León aquest dia. El dissabte, El Brinco al costat d'Otates i Guanajuatito conformaran el dia; i les dues passades al tram de Las Minas del diumenge (la segona d'elles, com es comentava, serà la Power Stage) després de disputar Alfaro posaran punt final al ral·li.

Els equips WRC com és lògic acudiran amb els seus millors pilots, aportant tres cotxes cadascuna de les escuderies: M-Sport Ford, Hyundai i Toyota. A més de l'esperat retorn de Loeb, que pilotarà el segon C3 WRC de la marca del doble chevron en lloc de Craig Breen (que va aconseguir el millor resultat de la seva carrera en el mundial de ral.lis a Suècia, en ser segon), Mèxic suposa també el retorn de Dani Sordo i Carlos del Barrio (Hyundai i20 WRC núm. 6) després de la seva absència en l'anterior cursa de Suècia.

Entre els representants catalans i espanyols hi haurà també Nil Solans i Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R5 núm. 36), els quals començaran aquí la seva temporada oficial en WRC2. A més, Marc Martí i Borja Rozada copilotaran respectivament a dos pilots locals, Ricardo Triviño (Citroën DS3 R5 núm. 81) i Benito Guerra (Skoda Fabia R5, núm. 37).

L'escassa llista d'inscrits que ja sol ser habitual en el Ral·li Mèxic (31 cotxes aquest any), contrasta amb la gran expectació que aquesta prova del WRC provoca entre la població local, que cada any envaeix trams i també carrers de León i de la resta de ciutats i pobles de la zona per on discorre l'esdeveniment. Més informació a www.rallymexico.com